Help mee door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!

Oekraïne brengt zijn eigen burgers in gevaar door militaire aanvallen uit te voeren vanuit locaties als woonwijken, scholen en ziekenhuizen. Het leger maakt die burgerlocaties zo tot doelen van Russische aanvallen, concludeert Amnesty.

Volgens de mensenrechtenorganisatie schendt Oekraïne met de tactieken het humanitaire recht. Onderzoekers van Amnesty analyseerden tussen april en juli Russische aanvallen in de regio’s Charkov, de Donbass en Mykolajev.

Op tal van plekken is bewijs gevonden waaruit blijkt dat Oekraïense troepen aanvielen vanuit bewoonde woonwijken en militaire bases inrichtten in burgergebouwen. De meeste woonwijken waar zich soldaten bevonden, waren kilometers verwijderd van frontlinies.

Wij betalen de prijs

“We hebben geen zeggenschap over wat het leger doet, maar wij betalen de prijs,” zei een bewoner wiens huis beschadigd was door een aanval.

Op vijf locaties ontdekten Amnesty-onderzoekers dat Oekraïense troepen ziekenhuizen gebruikten als militaire bases. Het gebruik van ziekenhuizen voor militaire doeleinden is een duidelijke schending van het internationaal humanitair recht, aldus de organisatie.

Het Oekraïense leger heeft routinematig bases opgezet in scholen in de Donbass en rond Mykolajev. In Bakhmut gebruikten Oekraïense soldaten een universiteit als basis.

Oorlogscrimineel

Het Oekraïense ministerie van Defensie was niet bereikbaar voor commentaar.

Dit is dus ook geen complottheorie meer. “Jep, Zelenski is een oorlogscrimineel,” reageert Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD). Econoom Rein de Vries zegt: “En Wopke maar wapens blijven sturen naar dat uiterst corrupte land, heel handig, de helft wordt zowat direct doorverkocht.”

5
8
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 1 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: