Foto: Pixabay

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

D66-minister Kaag kondigde onlangs aan dat Nederland een verklaring zal onderschrijven dat de eurolanden terughoudend zullen zijn met het financieel steunen van hun burgers en bedrijven nu de inflatie maar niet afneemt.

“We moeten beseffen dat we collectief een stukje armer zullen worden,” zei Kaag. “Het continu willen of kunnen compenseren is gewoon niet mogelijk, is financieel niet houdbaar.”

De inflatie zullen we moeten slikken. Geld voor zorgverleners en ic-plekken is er niet. Diverse ziekenhuizen dreigen in de problemen te komen door de sterk gestegen kosten.

Goedgekeurd

Ondertussen leent de minister Oekraïne wel 200 miljoen euro via het Internationaal Monetair Fonds. Daarnaast heeft Nederland ruim 90 miljoen euro gereserveerd voor Oeganda, ondanks uiterst gewelddadige verkiezingen in dat land. Daarbij werden door Nederland gefinancierde pick-uptrucks ingezet om bijeenkomsten van de oppositie uit elkaar te jagen.

Deze uitgaven vallen in het niet bij een defensie-investering die de Nederlandse regering wil doen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een mogelijke verkoop van Patriot-raketten van het type GEM-T aan de Nederlandse regering goedgekeurd. De geschatte kostprijs van de raketten is omgerekend 1,2 miljard euro.

96 raketten

Nederland heeft volgens het ministerie 96 raketten besteld. De verkoop zal ons land ‘beter in staat stellen om huidige en toekomstige bedreigingen het hoofd te bieden’, aldus het Amerikaanse ministerie. Daarnaast ‘vergroot de verkoop de defensieve capaciteiten van het Nederlandse leger’.

De raketten worden geproduceerd door de Amerikaanse wapengigant Raytheon.

Toen D66-defensieminister Kajsa Ollongren het Pentagon op 13 juli bezocht, bedankte haar Amerikaanse evenknie Lloyd Austin haar voor het leveren van zware wapens, waaronder artillerie, aan Oekraïne.

5
12
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 2 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: