Foto: Premier Rutte, minister Hoekstra en Peter Wennink bij de Bilderbergconferentie (Twitter/Josh Friedman)

Help anderen door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!

Begin deze maand waren premier Rutte, minister Hoekstra en koning Willem-Alexander aanwezig bij de schimmige Bilderbergconferentie in Washington. FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen wilde weten wat het drietal daar zoal besproken heeft en diende Kamervragen in. Die zijn inmiddels beantwoord.

Hij constateert dat het kabinet weigert om ook maar iets te zeggen over de aanwezigheid van de regering bij de Bilderbergconferentie. Het kabinet verwijst slechts naar de website van de conferentie en de zogeheten Chatham House Rules.

Zo antwoordt Rutte op de vraag waarom zij aanwezig waren bij deze conferentie: “Ik verwijs naar het secretariaat van de Bilderbergconferentie. Zij zijn verantwoordelijk voor het uitnodigingsbeleid.”

Geen antwoord

Van Houwelingen vroeg daarnaast bij welke sessies of gespreksonderwerpen de premier en/of minister van Buitenlandse Zaken aanwezig waren en waarom. Hij krijgt opnieuw geen antwoord op zijn vraag: “Voor het overzicht van gespreksonderwerpen verwijs ik naar de website van de Bilderbergconferentie.”

Op de vraag welke onderwerpen er bij deze sessies werden besproken, antwoordt de premier: “De besprekingen tijdens de conferentie worden gevoerd onder de Chatham House Rules om zo een open uitwisseling van ideeën en meningen te bevorderen. Door deel te nemen, heb ik dat aanvaard. Voor een verdere verslaglegging verwijs ik graag naar de website van de Bilderbergconferentie.”

Tweede Kamer weet dus niets

Van Houwelingen vroeg ook nog of hij de notulen en gespreksverslagen kan ontvangen van de sessies en gesprekken. “Nee,” antwoordt Rutte kortaf, waarbij hij opnieuw verwijst naar de Chatham House Rules.

“De Tweede Kamer weet dus niets. Controle is onmogelijk,” verzucht het Kamerlid.

5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: