Help mee door dit artikel met iedereen op je socials te delen!

Minister Kuipers van Volksgezondheid heeft de Kamer per brief geïnformeerd over de stand van zaken van het proces rond het tot stand komen van een internationaal pandemie-instrument.

In de brief staan enkele opmerkelijke passages. Kuipers schrijft: “Op dit moment worden vooral nog inhoudelijke elementen verzameld die de kern kunnen vormen van het instrument. Op basis hiervan zal een eerste zogenaamde ‘working draft’ worden opgesteld. Deze working draft zal tijdens de tweede bijeenkomst van de INB (eind juli) worden besproken, waarbij ook de juridische vorm van het uit te onderhandelen instrument op de agenda zal staan.”

In 2024 vastgesteld

Met INB verwijst hij naar het ‘Intergovernmental Negotiating Body’ waar alle 194 WHO-lidstaten en regionale economische organisaties als de Europese Unie lid van zijn.

“In het najaar zullen naar verwachting de daadwerkelijke onderhandelingen van start gaan. Het is de bedoeling dat het instrument in 2024 wordt vastgesteld door de WHA, de jaarvergadering van de WHO,” vervolgt minister Kuipers.

Globalisme

“Het kabinet is van mening dat het voor een effectieve mondiale gezondheidsarchitectuur belangrijk is fragmentatie van gremia, regelingen en structuren tegen te gaan, zodat de internationale gemeenschap bij toekomstige ernstige grensoverschrijdende gezondheidsbedreigingen beter is voorbereid. Hierbij is een centrale rol weggelegd voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die daarvoor door de lidstaten voldoende geëquipeerd moet worden om die rol naar behoren te kunnen vervullen,” aldus Kuipers.

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen spreekt van ‘globalisme’. “Het is overduidelijk dat het kabinet ons gezondheidsbeleid uit handen gaat geven aan de WHO,” stelt hij.

4.8
5
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: