Foto: Unsplash

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!

In het biolab in Wuhan waar zogeheten gain of function-onderzoek naar coronavirussen zou zijn gedaan, lijkt hetzelfde onderzoek te zijn uitgevoerd naar apenpokken. Dat blijkt uit een studie in het tijdschrift Virologica Sinica.

De studie, gepubliceerd door het laboratorium in Wuhan, gaat over het manipuleren van het H7N9-virus om het dodelijker te maken, schrijft The National Pulse.

De studie is in februari gepubliceerd, slechts enkele maanden voor de internationale uitbraak van apenpokken, die inmiddels ook Nederland hebben bereikt.

Labvariant

Eerder suggereerde een bron binnen het Europese RIVM dat de variant die zich op dit moment verspreidt ‘een derde labvariant is met onbekende eigenschappen’ en dat boze tongen beweren dat ‘dit te maken heeft met Amerikaanse biologische activiteiten in Oekraïne’.

De Verenigde Staten hebben inmiddels 13 miljoen doses besteld van een vaccin tegen pokken en apenpokken. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat zomerfestivals en massabijeenkomsten de verspreiding van apenpokken mogelijk versnellen.

Quarantaine

België is het eerste land waar quarantainemaatregelen van kracht zijn tegen het virus. Ook de GGD vraagt mensen die in contact zijn geweest met of in de buurt zijn geweest van iemand die positief testte op het virus om tot drie weken in quarantaine te gaan. Bij zes mensen in Nederland zijn apenpokken vastgesteld, meldt het RIVM.

De volledige paper kan hieronder worden gelezen:

[Summit News]

5
4
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet