Foto: Sonja van den Ende (VK/Sonja van den Ende)

Help mee door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!

Freelance journalist Sonja van den Ende reisde de afgelopen dagen met het Russische leger mee naar Zuid-Oekraïne. Ze stak de grens over bij de Krim, dat volgens het Westen bij Oekraïne hoort.

Van den Ende wijst erop dat de bewoners van de Krim zelf in een referendum hebben gekozen om bij Rusland te horen. Dat terwijl het Westen blijft volhouden dat Poetin de Krim heeft ingepikt en dat de bevolking niets te zeggen heeft.

“Ze spelen op de man, net als in het geval van Syrië, waarbij president Assad de kindermoordenaar was. Het Westen leert niet en heeft zo met haar domme, gevaarlijke retoriek een derde wereldoorlog veroorzaakt. Niet Rusland, maar het Westen demoniseert al jaren,” schrijft Van den Ende in een artikel op haar website.

De laatste druppel

“Oekraïne was de laatste druppel voor Rusland. Ze waren gewaarschuwd in het Westen,” zegt de freelance journalist. “Er zit een domme regering die de ballen verstand heeft van geopolitiek en die allerlei onbekwame mensen op posten zet, zoals op Defensie.”

“Veel Oekraïners willen niet afwachten hoe een totaal onbekwame Zelenski, de marionet van het Westen, voor zijn bevolking gaat zorgen. De Oekraïense regering is sinds haar onafhankelijkheid totaal niet in staat geweest om een betere economie te creëren voor haar eigen bevolking,” schrijft Van den Ende.

De winkels raken leeg. Europa – met al haar grote woorden – levert alleen oude wapens, maar geen humanitaire hulp. Dat doen de Russen, in elke plaats en stad die bevrijd is van de criminele nazibataljons, aldus de journalist.

Nog veel dramatischer

“Dus gaan veel Oekraïners weg, naar Rusland. De Krim is vlakbij en daar krijgen zij onderdak en hulp. Rusland heeft geen vluchtelingenkampen, maar geeft hen onderdak, eten en medische verzorging.”

De journalist heeft met eigen ogen gezien dat er heel veel Russisch militair materieel en Russische soldaten op weg zijn naar het front. Ze heeft gehoord dat de situatie in Oost-Oekraïne nog veel dramatischer is en zal daar de komende dagen over berichten.

journalist
Foto: Sonja van den Ende met Russische soldaat in Simferopol (VK/Sonja van den Ende)

5
4
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 1 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: