Foto: Unsplash

Help mee door deze info met anderen op je socials te delen!

Voor de coronacrisis dacht huisarts Els van Veen in een democratie te leven, door de media goed geïnformeerd te worden en dat de gezondheidsinspectie toezicht hield op veilige en goede zorg. In een lange Twitterdraad reflecteert ze op drie jaar corona.

Toen de coronapandemie uitbrak, bleek journalistiek propaganda te zijn. Van Veen merkt op dat er meteen veel vijandigheid was als je vragen had over de proportionaliteit van de maatregelen. Daarnaast nam de censuur toe. De sfeer werd steeds vijandiger.

Uit vrijgegeven e-mails is gebleken dat onder meer OMT-lid Marion Koopmans begin 2020 zei dat de mogelijkheid dat het virus uit een lab komt in het openbaar moest worden uitgesloten.

Het voelt als de omgekeerde wereld

De huisarts vraagt zich af waarom Koopmans geen open kaart heeft gespeeld. “Waarom hebben zij […] beslist voor ons wat we wel en niet mochten weten?”

“Afgelopen jaren heb ik afscheid genomen van het idee dat ik overheid cum suis kan vertrouwen. De inspectie stuurde me in 2021 een brief dat ik ‘desinformatie’ zou verspreiden. Het voelt als de omgekeerde wereld, want ik heb mijn patiënten wel geïnformeerd. Het lijkt erop dat een beschuldiging van ‘desinformatie’ een manier is om artsen het zwijgen op te leggen. Maar dat zal ik niet doen omdat mijn geweten en artseneed mijn kompas zijn,” schrijft Van Veen.

Indringend verhaal

Ze verwacht dat de waarheid over corona nu boven komt ondanks de media en niet dankzij. “De waarheid komt boven dankzij vele betrokken burgers,” aldus Van Veen, die ‘Wob-mannen’ Wouter Aukema, Marc van der Vegt, Cees van den Bos en Daniël van der Tuin bedankt voor hun inzet.

“Een indringend verhaal vanuit de eerste lijn,” reageert gepensioneerd statisticus Herman Steigstra. “De uitleg van haar trieste constateringen is eigenlijk heel simpel: de overheid is op de stoel gaan zitten van de arts. Geen BIG nodig en wie dat wel heeft, wordt bedreigd.”

5
10
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 158 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: