Dmitry Peskov, een woordvoerder van het Kremlin, zei tijdens een online conferentie aan het Lowy Institute in Australië, dat Volodymyr Zelensky de NAVO heeft aangespoord om Rusland preventief met kernwapens aan te vallen, volgens een bericht op Sputnik (Peskov’s Telegraph verklaring is hier in het Russisch te lezen), bericht Kurt Nimmo.

Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov heeft de hele wereld opgeroepen kennis te nemen van de oproep van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky tot een preventieve nucleaire aanval op Rusland.

Peskov vertelde Sputnik dat Zelensky’s uitspraken over “preventieve nucleaire aanvallen” op Rusland niet kunnen worden genegeerd door de internationale gemeenschap, omdat ze niets minder zijn dan een oproep om een wereldoorlog te beginnen, met catastrofale gevolgen.

De woordvoerder van het Kremlin benadrukte dat de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, die “de in feite Kiev besturen”, verantwoordelijk zijn voor de uitspraken van Zelensky.

In een groot deel van het Westen werd de verklaring van Peskov niet alleen grotendeels genegeerd, maar ook verdraaid tot iets veel minder onheilspellends.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde door te zeggen dat:

“Het Westen zet aan tot een NUCLEAIRE oorlog, de marionet en onevenwichtige figuur, Zelensky, volgepompt met wapens, is veranderd in een MONSTER wiens handen de planeet kunnen verwoesten.”

The Hill, bijvoorbeeld, negeerde het nucleaire aspect van Zelensky’s verklaring volledig:

“De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft donderdag de internationale gemeenschap opgeroepen ‘preventieve actie’ te ondernemen om het mogelijke gebruik van kernwapens door Rusland in de voortdurende oorlog in Oekraïne af te schrikken.”

Aan wat wordt beschouwd als de “rechterkant” van de bedrijfsmedia, zei de Washington Examiner (herdrukt op MSN) eigenlijk hetzelfde.

“De Oekraïense president Volodymyr Zelensky riep de NAVO op om ‘preventieve aanvallen’ uit te voeren tegen Russische doelen om het gebruik van kernwapens in Oekraïne te voorkomen.”

Het wordt gewoon niet gemeld in het Westen zonder een propaganda draai.

Dit is nu het fictieve verhaal dat door de berichtgeving van de Amerikaanse overheid over het conflict loopt. Als Rusland gelooft dat het aan het verliezen is in Oekraïne – en als u de nieuwe en verbeterde Drudge-website leest, zult u er zeker van overtuigd zijn dat Rusland zwaar aan het verliezen is, in een vernedering – wordt u verteld dat Russische soldaten zich massaal overgeven aan de Oekraïense kant. Dit is nogal absurd om voor de hand liggende redenen. Het leger van Kiev, vooral in de Donbas, bestaat voor een aanzienlijk deel uit fanatieke neonazistische sadisten die video’s plaatsen van het martelen van krijgsgevangenen in strijd met de Geneefse oorlogsconventie.

Dat is het belangrijkste gespreksonderwerp voor de media: Rusland zal een atoombom gooien en er zal wereldwijde honger en ellende zijn. Bereidt u voor. Koop jodiumpillen. Schuil in uw schuilplaats.

Dit is een leugen. Rusland heeft niet gezegd dat het Oekraïne zal nuken. President Vladimir Poetin zei dat als Rusland gelooft dat zijn bestaan op het spel staat – met uitroeiing door chemische, biologische, nucleaire of overweldigende conventionele kracht – het zijn toevlucht zal nemen tot kernwapens als laatste optie.

In wezen is dit hetzelfde beleid als dat van de Amerikaanse regering. Het narratief is dat wij een democratie zijn en zoiets niet doen. Hiroshima en Nagasaki. Maar dat is geschiedenis.

Nogmaals, zoals Alexei Zaitsev, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, al in mei zei, zijn het “opzettelijke leugens” over wat er in Oekraïne gebeurt.

Het is oprecht verbazingwekkend hoe transparant de corporatieve oorlogspropaganda-media de zaken omdraaien, of hoe ze de waarheid verdraaien door weglating, zoals hierboven.

Het wordt vermoeiend om de waarheid te vertellen.

De waarheid is: de NAVO is al enige tijd van plan haar troepen en machines voor massale dood op te stapelen langs elke centimeter van de westelijke grens van de Russische Federatie. Het is een historisch feit dat de NAVO beloofde niet naar het oosten te trekken na de val van de Berlijnse Muur of welke modieuze, egoïstische titel ze de voorspelbare val van het Sovjet-collectivisme ook noemden.

Het is er niet meer, de grotendeels fictieve dreiging die ons al meer dan zeventig jaar boven het hoofd hangt. De “Missile Gap“, puur uitgevonden en uitgebuit door een anti-Rode Senator Kennedy om de verkiezingen van 1960 te winnen, werd gebruikt voor zijn Fear Factor. De succesvolle omloop van de Russische satelliet, de Spoetnik, bracht het militair-industrieel complex (MIC) in een stroomversnelling door een raket-doodmachine uit te vinden en te produceren, waarmee miljarden werden verdiend, terwijl tegelijkertijd in eigen land een industriële machtsfactor werd opgebouwd. Het zou uiteindelijk worden verscheept naar landen die veel minder gevoelig zijn voor mensenrechten.

Korea en de oorlogen daarna waren en zijn bedoeld om voort te bouwen op een gemobiliseerd WOII-model, dat enorm winstgevend is voor de financiële en bedrijfselite. Naast de neoliberale diefstaloperatie (“privatisering”) in alle lucratieve hoeken en gaten van het Midden-Oosten tot Zuid-Amerika, heeft het militair-industrieel complex (MIC) enorme winsten gemaakt en een inlichtingen-militaire subindustrie gecreëerd, waardoor ondermijning en dood worden geprivatiseerd.

De oorlogen in Korea en Vietnam, samen met kleinere oorlogen in Laos (beginnend in 1963) en Cambodja (cruciaal in 1970), en de meestal onbekende (in het Westen) oorlogen in Zuid- en Midden-Amerika, grotendeels het resultaat van door de CIA opgezette wrede militaire dictaturen, en andere conflicten in Afrika – dit alles gaf vorm aan een groeiende nationale veiligheidsstaat, met name het Pentagon en de CIA. Zijn enorme gewicht (ten tijde van Kennedy) en overmoed hebben hem voortgestuwd, waarbij een paar miljoen doden vielen.

Nu is die eens ongeëvenaarde lans in zijn voegen versplinterd. Voormalige zwakke aartsvijanden hebben geavanceerde technologie van de USG-MIC overgenomen, omgebouwd en verbeterd, en dreigen die nu tegen ons te gebruiken als wij de neoliberale financiële orde blijven opleggen.

Toegegeven, een land als China is expansionistisch – zoals alle imperia – en daar moeten we op een rationele en diplomatieke manier mee omgaan. Nietszeggend praten over kernbommen en preventieve aanvallen waarbij uiteraard honderdduizenden mensen worden gedood, is… wel, niets minder dan ongebonden, ongecontroleerd psychopathisch gedrag.

De irrationaliteit bereikt nu een crescendo. Het heeft bijna het point of no return bereikt. De zogenaamde Doomsday Clock, bedacht door het Bulletin of Atomic Scientists, staat nu op een schamele 100 seconden voor middernacht.

De laatste opmerkingen van Zelensky hebben dat getal nog dichter bij middernacht gebracht.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe Poetin te verslaan

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

(Visited 29 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: