Foto: Pixabay.com

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!

Welkom, welkom, lief mens, op deze fijne en mooie dag. We zijn blij dat we weer bij je zijn, om te praten over het onderwerp ongeduld.

Als dingen tijd kosten

ongeduldWe weten dat velen van jullie zich ongeduldig voelen. Ongeduldig over wereldzaken en hoe die zich ontwikkelen, maar ook ongeduldig over bepaalde dingen die je in je leven wilt zien gebeuren.

Misschien wil je specifieke dingen meemaken, of verlang je naar veranderingen in de manier waarop dingen gaan, of ben je aan het sparen om ergens naartoe te gaan en gaat het niet snel genoeg naar je zin.

Sommigen van jullie voelen ongeduld in de meeste gebieden van het leven, zelfs als het gaat om het opvoeden van kinderen, het trainen van huisdieren, boodschappen doen, alles in het leven is een taak geworden die hun geduld op de proef stelt.

Is ongeduld een strijd voor jou?

We willen graag dat je nadenkt over hoe geduldig je bent. Ben je gemakkelijk van streek als dingen langer duren dan je had verwacht?

Raak je gefrustreerd, of zelfs boos, als dingen niet lopen zoals je wilt?

Komt dit gevoel van ongeduld naar boven, omdat je staat te popelen om de resultaten te zien die je voor ogen had, wat die resultaten ook mogen zijn?

Je kunt ongeduldig zijn in het verkeer, of als je in de rij staat in een winkel,. Er zijn vele, vele gevallen waarin je je daardoor gefrustreerd en geïrriteerd kunt voelen.

Wat is het?

haastig door de tijdMaar wat vertelt ongeduld je? Het is een verwachting waaraan niet wordt voldaan. En het heeft te maken met je gehechtheid aan ’tijd’.

Je bent gehecht aan het concept tijd, aan de lineaire ervaring van tijd. En dat is, in alle eerlijkheid, een verslaving.

Het is niet erg moeilijk om van die verslaving af te komen, als je bereid bent je overtuigingen over tijd los te laten.

Hoe het op te lossen

Als je zou stoppen met denken in termen van tijd, stoppen met voornamelijk in het verleden en de toekomst te denken, en meer in het moment gaan zijn, zou dat alleen al direct al je geduldproblemen oplossen!

Wanneer je in het nu-moment bent, wanneer je bezig bent met wat het ook is dat je doet, zonder in gedachten vooruit te springen naar een moment dat nog moet komen, de toekomst, zul je dat ongeduld niet zo vaak ervaren.

Het zal je meer ontspannen maken, stabieler in je gevoelens, en je zal niet zo vaak van streek raken. Want het enige wat je met ongeduld doet, is in gedachten vooruit rennen naar de toekomst.

Of je huidige moment vergelijken met momenten uit het verleden, waar je denkt dat het vlugger of sneller ging, en vergeten dat je ook toen al in gedachten vooruitsprong.

Zoals we al zeiden, het is een verslaving aan het tijdsconcept.

De vraag om te stellen, keer op keer

Als je een geduldiger mens wilt worden, probeer jezelf dan telkens te stoppen als je dat gevoel voelt opkomen, die frustratie en/of irritatie, en realiseer je waar je je in gedachten bevindt.

Vraag jezelf af ‘waar in de tijd ben ik?’ en telkens als je gedachten in de toekomst of het verleden zijn, stop je jezelf en corrigeer je je gedachten, jezelf terugbrengend naar het nu-moment.

kalm en ontspannenWanneer je dat gaat doen, ongeacht wat er in je leven gebeurt, zul je meer kalmte gaan ervaren, meer innerlijke vrede, en zul je je gelukkiger en tevredener voelen met je leven zoals het is.

Je zult niet langer in gedachten vooruit rennen naar een leven of situaties waarvan je zou willen dat ze zouden verschijnen of gebeuren.

We houden van je lief mens, en we wensen dat je gelukkig en voldaan bent in je menselijke ervaring. Daarom zijn we hier, om je aan deze dingen te herinneren.

Wij zijn het Collectief Bewustzijn van Al dat Is, en daarmee zijn we compleet.

5
3
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 2 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: