Help anderen door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!

Hang de vlag weer recht, haal Ongehoord Nederland van de buis en schoon Twitter op, luidde de titel van het dagelijkse commentaar van NRC op vrijdag.

De krant beklaagt zich over het feit dat op Prinsjesdag de koninklijke familie van het balkon werd gefloten, dat ‘racistische’ tv-programma’s worden toegelaten, waarin met het ‘n’-woord ‘openlijk haat wordt gezaaid’ en dat de Nederlandse vlag massaal omgekeerd is opgehangen en zo ‘tot schaamlap van het boerenprotest is verworden’.

Ieder onbewezen gerucht over Trump mag wekenlang worden rondgepompt in de media, maar een onbewezen gerucht over een betaling aan een Nederlandse wetenschapper is volgens NRC ‘kwaadaardig’ en zou moeten leiden tot een opschoning van Twitter.

Zo denkt de elite over het plebs

De krant krijgt veel kritiek op het commentaar. Zo schrijft publiciste Maaike van Charante: “Zo denkt de elite over het plebs. ‘Doe wat wij zeggen! Niet protesteren, geen eigen mening geven en verdwijn van Twitter’. O, pardon! Ik mag natuurlijk geen ‘elite’ zeggen. Foei. Als ik ‘elite’ zeg, ben ik een populist en dus extreemrechts.”

Historicus en publicist Roelof Bouwman merkt op: “Sinds mensen zonder gymnasiumdiploma zich met de politiek zijn gaan bemoeien, vinden ‘liberale’ kranten de vrijheid van meningsuiting opeens een wat minder goed idee.”

Disciplineren

Journalist Joost Niemoller zegt simpelweg: “Nee.”

“De nobele NRC-elite wil het domme plebs disciplineren. De krant wil de mening van andersdenkenden verbieden en pleit voor invoering van de Inquisitie,” constateert natuurwetenschapper Ferdinand Meeus.

4.8
20
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 7 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: