Door de recente tegenslagen van de Russische troepen in de richting van Kharkiv, de voortdurende artillerieaanvallen van Oekraïne op burgers in de Volksrepubliek Donetsk, en de voortdurende militaire bijstand van westerse landen aan Kiev, heeft Poetin geen andere keuze dan de mobilisatie af te kondigen, bericht Southfront.org.

Ondanks de verwachte toename van het ongenoegen onder een deel van de bevolking over de noodzaak om deel te nemen aan deze oorlog, moeten zelfs zij in Oekraïne toegeven dat de situatie in de zeer nabije toekomst drastisch kan veranderen. Oekraïense telegramkanalen publiceren video’s van grote rijen mensen die naar de militaire registratie- en inschrijvingskantoren kwamen nadat ze een oproep hadden ontvangen. De enkele verhalen over mannen die op klaarlichte dag illegaal zouden zijn gearresteerd in de straten van Russische steden bleken vals te zijn.

In de regio Belgorod, waarvan de inwoners regelmatig worden beschoten vanuit Oekraïne, bedroeg de opkomst bij de commissariaten in de eerste dagen van de mobilisatie meer dan 80 procent. Vrijwilligers, die het leger al sinds het begin van de oorlog helpen door alles wat ze nodig hebben te kopen en af te leveren, komen zelf naar de verzamelplaatsen en delen hun indrukken: er heerst strijdlust en geen paniek. Er zijn ook vrijwilligers die zonder oproep zijn gekomen.

Verkrijgen van uniformen voor de gemobiliseerden

Er zijn veel video’s op sociale netwerken uit verschillende Russische regio’s die het vertrek van de eerste groepen gemobiliseerde burgers laten zien. Veel vrijwilligers die naar het commissariaat kwamen zonder op de oproep te wachten, werden ondervraagd door de media:

De vrijwilligers op de video zeggen:

1. Ik geloof dat gedeeltelijke mobilisatie noodzakelijk is. Ik val onder de categorie die voor mobilisatie is opgegeven, dus ik zal mijn burgerplicht vervullen voor het welzijn van het moederland.

2. Een veteraan van militaire operaties in de SAR. 30 jaar. Ik heb besloten ons volk, kameraden in een moeilijk moment, vrijwillig te helpen en niet in de steek te laten.

3. Ik beschouw het als mijn plicht. Als het land mij nodig heeft, dan ben ik bereid te gaan.

4. Een man heeft op 22 september een video opgenomen bij het militaire inschrijvingskantoor, waar al een aanzienlijk aantal gemobiliseerden en vrijwilligers is aangekomen.

5. Of de vijand wint van ons, of wij winnen van hem. We kunnen niet anders dan winnen. Het is al zo vaak gebeurd, en het zal weer zo zijn. Daarom, alleen overwinning.

In Tsjetsjenië verklaarde het hoofd van de republiek, Ramzan Kadyrov, dat de mobilisatie in de regio al “met 254% is overschreden”, nog vóór de aankondiging van een gedeeltelijke mobilisatie. Bovendien, voegde Kadyrov eraan toe, is er een reserve van duizenden vrijwilligers in Tsjetsjenië, “die, indien nodig, in staat zullen zijn zich aan te sluiten bij de gelederen van de verdedigers van Rusland.”

De Tsjetsjeense militaire commissaris zei dat een gedeeltelijke mobilisatie geen gevolgen zou hebben voor de republiek, omdat zij reeds de nodige maatregelen heeft genomen.

Bovenstaande foto werd gedeeld door pro-Oekraïense media met nepberichten over protesten tegen de mobilisatie in Grozny, Tsjetsjenië. Het bleek dat de lokale bevolking in het centrum van de stad bijeenkwam om te bidden voor alle militairen die in Oekraïne vechten. Zelfs lokale oppositiebronnen weerlegden de nep.

Zodra de Russische president Vladimir Poetin een gedeeltelijke mobilisatie had aangekondigd, hebben de wereldwijde westerse media, Oekraïense nieuwsorganen en eenheden van informatie- en psychologische operaties (IPsO), gesteund door de media van de Russische oppositie, alles in het werk gesteld om het mobilisatieproces te verstoren. Talrijke nepverhalen over de vermeende Russische militairen die illegaal werden gemobiliseerd, nepnieuws dat Russische mannen op straat worden gemobiliseerd en andere leugens overspoelden onmiddellijk de sociale media via gecontroleerde middelen en accounts.

Het Westen en het marionettenregime in Kiev konden dit moment niet voorbij laten gaan en deden hun best om protesten in Rusland uit te lokken. Maar zelfs zo’n harde beslissing als de mobilisatie kreeg aanzienlijke steun van de Russische bevolking, aangezien er lange rijen staan voor militaire kantoren, vooral in de Russische regio’s.

Op 21 september, na de aankondiging van Poetin, vond een protest plaats in Moskou. Het werd voornamelijk bijgewoond door buitenlanders, jongeren en vrouwen, d.w.z. degenen die niet naar de frontlinies worden gestuurd. Het protest werd grotendeels verslagen door de Russische oppositiemedia en werd sterk overdreven. De demonstranten werden ook door veel burgers met afschuw ontvangen:

Ook in Moskou werden mensen ondervraagd door journalisten:

Het lijkt erop dat de Russische beer eindelijk wakker is geworden en nu zal het uiterst moeilijk worden om hem tot bedaren te brengen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De anti-Russische propaganda campagne gaat in de hoogst versnelling

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

(Visited 34 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: