Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

Woensdag liep het hele kabinet weg na een opmerking van Thierry Baudet over de opleiding van minister Kaag. Vervolgens werd de FVD-voorman het woord ontnomen. Onlangs beledigde minister van Justitie en Veiligheid Yesilgöz Kamerlid Wybren van Haga en Baudet in haar HJ Schoo-lezing. Ze noemde hen ‘extreemrechts en onwelriekende reuzel’, stinkend varkensvet.

“Dat is een persoonlijke aanval,” zei Van Haga tegen premier Rutte. “Het kabinet spreekt met één mond, dus ik ben benieuwd of de premier deze woorden overneemt.”

“Ik vond dat mijn collega een mooie toespraak heeft gehouden. Ik zou tegen de heer Van Haga willen zeggen: niet zo happen, wees niet zo gevoelig,” beet de premier hem toe. Oftewel: stel je niet zo aan.Far out

Over het weglopen van het kabinet zei Rutte: “Er werd hier een alt-right conspiracy theory de Kamer in geslingerd over een collega van mij in het kabinet, met alle risico’s die dat met zich meebrengt wat betreft veiligheid en het verder opjutten van bevolkingsgroepen.”

“Wij zijn allemaal bereid om alle kritiek te aanvaarden. Wij kunnen tegen kritiek op de inhoud. Wij kunnen ook tegen kritiek over ons functioneren als ministers. We kunnen zelfs tegen wat persoonlijke kritiek. Ik zou nogmaals tegen de heer Van Haga willen zeggen: niet zo happen. Maar wat hier gebeurde, was far out. Dit ging over alle grenzen heen. Dit raakt ook aan veiligheid. Dit was niet voorbereid,” voegde Rutte toe.

“Ik merkte aan mijn collega naast mij dat het voor haar tijdens het verhaal, zeker toen het stuk over die opleiding begon, uitermate ongemakkelijk werd. Toen ze opstond, hebben we elkaar aangekeken en gezegd: we laten haar niet alleen vertrekken; dan vertrekken wij als team. En ik ben er ontzettend blij mee dat we dat gedaan hebben,” aldus Rutte.

Hanteer dezelfde standaard

Het kan niet zo zijn dat er hier een kwalificatie plaatsvindt dat het een conspiracy theory is die we moeten bestrijden, en dat op datzelfde moment iemand van het kabinet, een minister van Justitie en Veiligheid, die over onze veiligheid gaat, ook conspiracy theories aanhangt en zegt: er zijn extreemrechtse mensen; die moeten we bestrijden en we moeten gaan voorkomen dat zij mogen zeggen wat ze willen, reageerde Van Haga.

“Mijn oproep aan dit kabinet en de premier is dus: hanteer gewoon dezelfde standaard en neem afstand van een minister die dit soort vreselijke persoonlijke aanvallen doet. ‘Stinkend varkensvet’ is nou niet een term die ik hier zou gebruiken. Als iemand dat wil zeggen is dat prima, maar als andere mensen iets anders willen zeggen, dan geldt diezelfde standaard,” vervolgde Van Haga.

Echt de weg kwijt

“Ik vind het weerzinwekkend dat dus niet iedere Nederlander gelijk is voor deze premier. Het is tijd om te gaan,” benadrukte hij.

Rutte beweerde vervolgens dat ‘er wordt gepleit voor een beetje humor en enige relativering’.

“Als de betiteling en betichting van extreemrechtse sympathieën en de scheldkanonnade met ‘stinkend varkensvet’ worden gekwalificeerd als humor, dan zijn we echt de weg kwijt hier,” zei Van Haga.

5
12
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 52 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: