Foto: Pixabay

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Directeur van KRO-NCRV Peter Kuipers wil dat omroep Ongehoord Nederland uit het omroepbestel wordt gezet. In NRC zegt hij dat het tijd is om ‘bestuurlijke moed’ te tonen. KRO-NCRV is daarmee de eerste omroep die voor een direct vertrek van ON uit het bestel is.

In een interview met de krant zegt Kuipers dat de omroep ‘journalistieke bagger’ maakt. “We kunnen wel wachten tot er wéér een rapport komt, excuses en rectificaties eisen of met nóg een sanctie komen. Maar als we eerlijk zijn, dan weten we genoeg,” aldus Kuipers.

Intolerantie

Op social media wordt de KRO-NCRV-directeur overladen met kritiek. “Dat zouden andere bedrijven ook wel willen: de concurrentie laten verbieden,” schrijft journalist Syp Wynia.

Mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix voegt toe: “Ze dachten dat Ongehoord Nieuws zou mislukken. Ergens op de middag, twee keer per week. Maar het werd een enorm succes. Dinsdag bijna een miljoen kijkers. Altijd trending. Nu wil Hilversum ons weg. Gaat niet lukken, makkers.”

“Verbijsterend hoe de intolerantie toeneemt in ons land,” reageert FVD-voorman Thierry Baudet.

Ware aard

Journalist Joost Niemoller stelt vast: “De ware aard van de NPO-bobo’s komt naar boven: het volk moet monddood gemaakt worden.”

Eerder haalde Talitha Muusse fel uit naar KRO-NCRV, haar voormalige werkgever. De oud-presentatrice van Op1 zei dat ‘er sprake was van inmenging door sommige politieke partijen’. Muusse vertrok in april vorig jaar met veel trammelant bij Op1.

Toen Kuipers nog werkzaam was als interim-directievoorzitter bij KRO-NCRV verdiende hij ruim 25.000 euro per maand voor die functie, blijkt uit de jaarrekening van de omroep.

Onrechtmatig

De KRO-NCRV-directeur beschuldigt ON van ‘journalistieke bagger’, maar is zelf niet vrij van blaam. Zo oordeelde de rechter in juni dit jaar dat de omroep zich in haar tv-programma Pointer en in een artikel op haar website onrechtmatig heeft uitgelaten over de stichting Climate Intelligence (Clintel).

In de berichtgeving werd gesteld dat Clintel gefinancierd wordt door de olie-industrie, maar die stelling is niet op feiten gebaseerd.

4.5
8
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 109 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: