Help door dit met je vrienden op je socials te delen!

Woensdagavond liep het voltallige kabinet de Tweede Kamer uit tijdens de inbreng van FVD-leider Thierry Baudet. Dat gebeurde nadat hij had gezegd dat minister Kaag had gestudeerd aan een college van de Oxford-universiteit dat bekendstaat als spionnenopleiding.

“We zijn getuige geweest van een uniek moment in de parlementaire geschiedenis,” reageert FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren in een filmpje dat hij op Instagram plaatste. “Een dieptepunt in de parlementaire geschiedenis.”

Volgens het Kamerlid is het staatsrechtelijk onacceptabel dat het kabinet wegliep. “We zijn hier in debat met het kabinet. Het kabinet moet verantwoording afleggen aan het parlement. Het parlement moet het kabinet kunnen controleren. Dus als het kabinet niet aanwezig is, heeft het geen enkele zin om hier met elkaar het debat te voeren.”

[embedded content](Video verwijderd? Klik hier…)

Trend

Het voorval past in een trend die we al langer zien, waarbij Kamerleden steeds vaker het woord wordt ontnomen, steeds vaker de mond wordt gesnoerd, merkte Van Meijeren op.

Baudet werd het woord ontnomen vanwege het uiten van ‘verdachtmakingen’. “Wat daarbij opviel, is dat [de voorzitter] aangaf: ‘Ik heb even gesproken met de minister-president en met de leden van het kabinet en dit is de afspraak. Ik ontneem u nu het woord’.”

“Ik denk dat dit een slip of the tongue is geweest van de voorzitter, want ze heeft hiermee erkend dat de leden van het kabinet de voorzitter vertellen hoe het reglement van orde moet worden geïnterpreteerd,” benadrukte Van Meijeren.

Onacceptabel

“Het is krankzinnig,” vervolgde hij. “Dit kan niet. Wij bepalen als Kamer in welke gevallen hier wel of niet het woord kan worden ontnomen. Zo zie je maar weer dat de Kamer volledig in de greep is van de regering.”

Dat een D66-voorzitter een D66-minister in bescherming neemt en vervolgens zelfs een lid van het parlement het woord ontneemt, is onacceptabel en daar zullen wij ons nooit bij neerleggen, zei Van Meijeren.

4.8
40
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 50 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: