Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!

De Troonrede stond dit jaar heel erg in het teken van de oorlog in Oekraïne. Vlak na de Troonrede benadrukte premier Rutte in een videoboodschap nog eens dat ‘wij Oekraïne steunen en niet kunnen accepteren dat Rusland deze oorlog zou winnen’.

“We moeten Oekraïne daarin ondersteunen. Dat is ook een strijd die wij voeren. Het heeft ook gevolgen hier. Bijvoorbeeld onze energierekening, voor onze koopkracht. We mogen niet meemaken dat we ons onder druk laten zetten door Rusland met onze koopkracht,” beweerde Rutte.

Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols reageerde: “Geef het hele kabinet een wapen en stuur ze naar Oekraïne. Kunnen jullie ze steunen en beginnen wij met de heropbouw van dit land.”

‘Ongekende situatie’

Ook minister van Financiën Sigrid Kaag ging bij het aanbieden van de Miljoenennota in op de situatie in Oekraïne. “2022 werd niet het jaar waarop we hoopten. Allereerst en bovenal voor de Oekraïners,” zei de D66-leider.

Politiek verslaggever Sam Hagens van Hart voor Nederland vroeg haar hoe dat volgens haar overkomt op Nederlanders die zich zorgen maken over de energierekening. Kaag antwoordde dat ‘we in een ongekende situatie zitten’. “We kunnen niet spreken van alleen een koopkrachtcrisis in Nederland terwijl er een oorlog woedt op ons continent.”

Eruit geknipt

“Op de dag dat weer veel Nederlanders hun energierekening van de mat halen en een rolberoerte krijgen, horen ze van Kaag in de Kamer dat ze ‘bovenal’ rekening moeten houden met het leed van de Oekraïners. Dat is niet alleen een bord voor je kop. Dat is voorbij alles,” stelt journalist Joost Niemoller.

Hij voegt toe dat het NOS Journaal dit gedeelte eruit geknipt heeft. “In overleg met de afdeling voorlichting van D66?” vraagt Niemoller.

Journalist Bart Schut stelt: “Wat is deze vrouw onthutsend ongeschikt voor haar baan.”

Vakantie

Anthony Stabourlos, voorzitter van de Belgische partij Relego, laat weten dat Oekraïense mensen in zijn directe omgeving aangeven terug te zullen gaan. Ze kwamen net terug uit Oekraïne. Van vakantie. “Mensen feesten, vertellen ze,” aldus Stabourlos.

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 50 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: