Foto: Pixabay

Help anderen door dit met iederen die je kent op je socials te delen!

Omroep Ongehoord Nederland heeft met een racisme-item dat in de uitzending van donderdag werd vertoond ‘de grens van de redactionele vrijheid bereikt’, beweert NPO-voorzitter Frederieke Leeflang.

In het item was een compilatie te zien van filmpjes waarin donkere mensen blanke mensen in elkaar slaan. Presentatrice Raisa Blommestijn sprak over ‘blanken die door negers in elkaar worden geslagen’. De NPO, die beweert dat er ‘veel’ klachten zijn binnengekomen, wil dat het Commissariaat voor de Media zich hierover uitspreekt.

In de Mediawet staat volgens de NPO dat ‘een publieke media-instelling passende maatregelen neemt om te voorkomen dat het aanbod van haar mediadiensten aanzet tot geweld of haat jegens een groep of lid van een groep’.

Arnold Karskens, voorzitter van Ongehoord Nederland, zegt in een verklaring dat het bestuur met verbazing kennis heeft genomen van de reactie van de NPO op de uitzending. Volgens het bestuur is er helemaal geen sprake van dat de grenzen van racistische of discriminerende uitlatingen zijn bereikt. “En dat is ook nooit de bedoeling geweest.”

Dit is niet meer te redden

“Van racisme, discriminatie of het oproepen tot geweld moeten wij niets hebben en wij nemen als omroep afstand hiervan,” aldus Karskens.

De NPO krijgt veel kritiek. Zo zegt journalist Joost Niemoller: “Trek de stekker maar uit de NPO. Dit is niet meer te redden.” Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons voegt toe: “Gewoon negeren.”

“Heel woke Nederland in een stuip omdat er bij Ongehoord Nederland de vraag werd gesteld of ‘negers ook racistisch kunnen zijn’. De beelden van het vele geweld tegen blanken doet ze dan weer niets. Bescherm de daders, negeer de slachtoffers. Typisch. Ga zo door, Ongehoord Nederland,” schrijft journalist Annelies Strikkers.

Parool-columnist Natascha van Weezel reageert: “Haal deze racistische ellende van de tv!” Waarop neuroloog Jan Bonte zegt: “Prima. Als we ook Op1 van het scherm halen, waarin dag in dag uit zogenaamde experts hun propaganda mogen verkondigen. En geven we ook de leden van D66 en VVD een mediaverbod. Dan gaat de geestelijke volksgezondheid met grote sprongen vooruit.”

NPO heeft kilo’s boter op het hoofd

Als de rollen zijn omgedraaid, is alles toegestaan. Zo fantaseerde voormalig MIVD-baas Pieter Cobelens eerder dit jaar aan tafel bij de NPO over het executeren van FVD-leider Thierry Baudet, die vervolgens aangifte deed. Er ontstond geen ophef.

In oktober vorig jaar werd daarnaast in het NTR-programma De Sociëteit een item vertoond waarin ongevaccineerden worden neergeschoten. Er ontstond geen ophef over het NPO-fragment. Kamervragen werden weggewuifd. Volgens de maker is De Sociëteit een ‘inclusieve talkshow’.

4.8
26
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 33 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: