Wel, jeetje, dit is nogal gênant. Ongeveer de laatste twee en een half jaar heb ik het zogenaamde “Nieuwe Normaal” gedocumenteerd, geanalyseerd, en af en toe ook gesatireerd, d.w.z. de nieuwe, gepathologiseerde, officiële ideologie die door de heersende klassen van het globale kapitalisme over de hele planeet is uitgerold onder het voorwendsel van de bestrijding van een apocalyptische pandemie … of tenminste, dat dacht ik dat er aan de hand was, schrijft CJ Hopkins.

Het blijkt dat ik het helemaal mis had.

Blijkbaar heeft het wereldkapitalistische establishment (of “GloboCap,” zoals ik vaak het onberekenbare, supranationale netwerk van wereldbedrijven, banken, regeringen, en niet-gouvernementele regeringsentiteiten noem die onze wereld onverantwoord regeren) geen nieuwe officiële ideologie, of gepathologiseerde vorm van totalitarisme uitgerold, of in ieder geval niet opzettelijk.

Niemand heeft iemand methodisch gaslighted, of iemand met propaganda geterroriseerd, of iemand gecensureerd of gesegregeerd, of iemand gedwongen zich nodeloos te laten “inenten” met een of ander gevaarlijk experimenteel medicijn, of bewust met iemand samengespannen om iets te doen.

Iedereen heeft eenvoudigweg geleden aan Massavorming Hypnose Stoornis!

Ik weet het, u vindt dit waarschijnlijk moeilijk te geloven, vooral omdat ik nu al meer dan twee jaar precies het tegenovergestelde beweer, maar ik heb het gezien in de Alex Jones show! Mattias Desmet, een professor uit België, en “de belangrijkste expert ter wereld” op het gebied van deze nieuwe stoornis, legde het allemaal tot in de puntjes uit.

Volgens Desmet is de manier waarop deze stoornis werkt, dat mensen zich “eenzaam en geïsoleerd” voelen, waardoor ze boos worden, maar ze hebben niets of niemand om hun woede op los te laten, dus vormen ze een massa en hypnotiseren ze elkaar, en verzinnen ze een nieuwe fanatieke ideologie waar ze allemaal fanatiek hypnotisch in geloven, waardoor hun heersers, die ook gehypnotiseerd zijn, op dat moment geen andere keus hebben dan vol-totalitair te gaan, en iedereen nog meer te hypnotiseren, want dat is wat de gehypnotiseerde massa eist, zodat zij eindelijk hun woede op iemand kunnen loslaten, d. w. z. degenen die erin geslaagd zijn om niet gehypnotiseerd te worden (men veronderstelt met een of andere speciale anti-hypnotisatietechniek, maar ik geloof niet dat professor Desmet dat gedeelte uitgelegd heeft).

En, oké, voordat jullie hypnose-ontkenners mij e-mails gaan sturen waarin zij de macht van hypnose om de samenleving totaal te totaliseren, ontkennen, luister dan eens naar Professor Desmet, die uitlegt hoe chirurgen in België routinematig openhartoperaties uitvoeren op gehypnotiseerde patiënten, zonder ook maar één verdoving! Ze zagen gewoon door hun borstbeen heen met een borstbeenzaag, openen hun ribbenkast met een sternale retractor, en beginnen in het hart van de patiënten te snijden … en deze patiënten deinzen niet eens terug of wat dan ook! Hij heeft dit met zijn eigen ogen gezien!

[embedded content]

Of, goed, het schijnt dat hij dit niet met zijn eigen ogen heeft gezien. Hij schijnt eigenlijk gewoon gelogen te hebben toen hij dat zei, wat hij bekende in een lange Facebook-post (nadat mensen hem erop gewezen hadden dat hij gelogen had) waarin hij zich publiekelijk afvroeg waarom hij gelogen had, en vervolgens zijn leugen rationaliseerde met allerlei smoesjes, en verschillende misleidende links plaatste in een poging om te suggereren dat hij eigenlijk niet gelogen had, ondanks het feit dat hij net toegegeven had dat hij dat wel gedaan had, en over het algemeen gewoon probeerde om de zaak te vertroebelen met een hoop onhandige psychobabbel.

Maar ik wil geen verdachtmakingen uiten. Professor Desmet is immers “de meest vooraanstaande deskundige ter wereld” op het gebied van “Massavormingspsychose” of gewoon” Massavorming” of hoe u dit sprookje ook wilt noemen, dat hij en anderen hebben rondgebazuind, niet alleen in clownshows als die van Alex Jones, maar ook voor een massaal publiek als dat van Tucker Carlson …

[embedded content]

Nu even serieus, ik ben al een tijdje op de hoogte van Desmet’s theorie, maar ik heb er meestal mijn mond over gehouden, omdat (a) ik het betrekkelijk ongevaarlijk vond, en (b) ik er over het algemeen tegenop zie om een andere uitgesproken tegenstander van het Nieuwe Normaal uiteen te rukken. Dat krijgen we al genoeg van de New Normal “factcheckers”. Maar helaas heeft dit “massahypnose” gebazel genoeg aanhang gekregen dat het nu gevaarlijk is geworden, en dus moet ik een beetje een nieuw verscheurwerk verrichten (Fanatieke fans van professor Desmet zullen op dit punt waarschijnlijk weg willen navigeren).

Klaar? Oké, daar gaan we dan.

Wat wij de laatste twee en een half jaar meemaken – en waarschijnlijk de laatste zes en een half jaar – is niet het resultaat van “massahypnose”. Het is het mondiaal-kapitalistische heersende establishment dat bezig is met het destabiliseren en herstructureren van samenlevingen, wereldwijd. De mensen die in januari 2020 deze foto ensceneerden en publiceerden, en een paar maanden later tegen de massa logen over het sterftecijfer van Covid (nl. 3,4%), waren niet massaal gehypnotiseerd. Zij wisten wat zij deden.

Evenzo waren de mensen die Nieuw Normaal gingen (d.w.z. de overgrote meerderheid van de meeste samenlevingen) niet “massaal gehypnotiseerd” of in een soort trance. Zij handelden gewoon uit eigenbelang door zich te schikken naar de nieuwe officiële “werkelijkheid”. Dit is standaardgedrag in totalitaire systemen, en sektes, en zelfs in niet-totalitaire systemen. Ik heb het zo uitgelegd in een recent interview …

“Totalitarisme kan aan elke maatschappij opgelegd worden, als de regering, of welke structuur er ook heerst, de essentiële elementen van de macht controleert (d.w.z. het leger, de politie, de media, de cultuurindustrie, enz.) Zodra de overgang naar het totalitarisme begint, kunt u erop rekenen dat ruwweg twee derde van de samenleving het omhelst of zich erbij neerlegt, niet omdat zij in een of andere kwetsbare psychologische toestand verkeren, maar veeleer omdat zij juist waarnemen uit welke richting de wind waait en zij het totalitaire regime niet willen uitdagen en daarvoor gestraft willen worden. Zij zijn niet gehypnotiseerd of onder een of andere betovering. Het is puur overlevingsinstinct. … Niet om er al te veel nadruk op te leggen, maar de meeste mensen zijn óf volmaakt tevreden met zich te schikken naar wat voor maatschappij de machthebbers hun ook opleggen, zolang maar in hun basisbehoeften wordt voorzien, óf zij zijn er niet tevreden mee [om dat te doen], maar zij zijn lafaards, dus staan zij zwijgend toe te kijken. Ik bedoel dat niet als een oordeel of een belediging. Lafheid en het vermogen om van je principes af te zien (of om in de eerste plaats geen principes te hebben) zijn zeer positieve eigenschappen om te hebben als je doel overleven is. Wanneer een samenleving totalitair wordt of op een andere manier bezet en radicaal omgevormd wordt, zijn het de rebellen en dissidenten die tegen de muur worden gezet en doodgeschoten, niet de lafaards en collaborateurs.”

Ik besef hoe hard dat klinkt. Het is zo bedoeld, en tegelijk is het dat niet. Wij zijn, allemaal, in staat tot zulke lafheid en verraad aan onze grondbeginselen, onder de juiste omstandigheden. Iedereen heeft een breekpunt. Als u het uwe nog niet ervaren hebt … wel, dan hoop ik dat u het nooit zult ervaren.

Het punt is, dat we te maken hebben met machtskwesties, niet met een psychologische aandoening. Desmet’s theorie pathologiseert de politieke essentie van het totalitarisme, net zoals het officiële narratief van het Nieuwe Normaal het politieke karakter ervan pathologiseert en verdringt, waardoor het immuun wordt voor politieke oppositie, en waardoor de tegenstanders ervan “samenzweringstheoretici”, of “paranoïde”, of op een andere manier van de “werkelijkheid” gescheiden worden, en ons zo van politieke legitimiteit beroven.

In dit sprookje van de “massavorming” verdwijnt het politieke conflict. Het totalitaire systeem en degenen die zich ertegen verzetten worden vervangen door een psychiater en een psychiatrische patiënt. In dit verhaal is er niemand en niets om tegen te vechten. Wij moeten alleen een “geneesmiddel” of een “behandeling” vinden voor deze bizarre nieuwe psychiatrische stoornis die de massa’s ertoe brengt elkaar steeds weer te hypnotiseren en een of andere nieuwe fanatieke totalitaire ideologie uit te vinden om de opgekropte frustratie, die veroorzaakt wordt door hun eenzaamheid en isolement, te verlichten door hun woede los te laten op niet-gehypnotiseerde personen!

Of wat dan ook … misschien begrijp ik de nuances van de “massavorming” theorie niet. Ik ben geen beroepspsycholoog of zo. Ik ben er zeker van dat één of twee van de fans van professor Desmet het mij met plezier zullen uitleggen, als ze niet te druk zijn met het ondergaan van een openhartoperatie zonder verdoving. Daar zou ik me niet mee willen bemoeien!


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Prof. Dr. Mattias Desmet: “Blijf je uitspreken. Als er andere stemmen zijn in de publieke ruimte, dan zal de massahypnose verstoord worden.”

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

(Visited 33 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: