Foto: Pixabay

Help door deze info met iedereen op je social media te delen!

Onze grootste zorg voor het rampscenario ligt niet in 2030, maar ligt in deze winter. Dat zei Hans-Peter Oskam, directeur beleid en energietransitie bij Netbeheer Nederland, woensdag tijdens de technische briefing over het rapport van het uitvoeringsoverleg elektriciteit.

Ons grootste rampscenario is dat wij aan het eind van deze winter een miljoen huishoudens zouden moeten gaan afsluiten omdat ze de energierekening niet kunnen betalen, aldus Oskam.

“Eén miljoen afsluitingen door de hoge energierekening? Wordt de regering nu eindelijk wakker?” vraagt Tweede Kamerlid Renske Leijten (SP). Ze heeft samen met SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen Kamervragen gesteld aan minister Jetten voor Energie.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Verbod

Ze vragen hem onder meer of hij bereid is te regelen dat niemand zijn aansluiting of zelfs huis kan verliezen door torenhoge energierekeningen en schulden die daaruit voortvloeien. Ze vragen hem ook of hij bereid is om het klimaatfonds te gebruiken om de nood van de bizar hoge energierekening te verlichten.

De SP krijgt bijval van de BoerBurgerBeweging. Die schrijft: “Kabinet en coalitie, word nou eens wakker!” De partij wil een prijzenplafond instellen en een verbod op het afsluiten van de energievoorziening.

Nederland staat in de fik en Jetten vliegt het land uit

Ondanks de kritiek is energieminister Jetten definitief niet bij de Algemene Beschouwingen, direct na Prinsjesdag. Dat debat zal voor een groot deel gaan over de torenhoge energieprijzen. De minister is op dat moment bij een internationale bijeenkomst over schone energie in de Verenigde Staten.

Diverse Kamerleden hebben zich kwaad gemaakt over de aangekondigde afwezigheid van Jetten. Onder meer Omtzigt en PVV-leider Wilders wezen erop dat het ongepast is dat de minister voor Energie verstek laat gaan, terwijl de hoge energierekeningen veel Nederlanders in financiële problemen brengen.

Het is traditie dat bij de Algemene Politieke Beschouwingen alle ministers en staatssecretarissen in de Tweede Kamer zitten. Wilders schrijft op Twitter: “Nederland staat in de fik en Jetten vliegt het land uit.”

4.7
9
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 29 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: