G7 leugenaars

Bij het begin van het Oekraïne-conflict verkondigden de Westerse functionarissen hun eenheid tegen Moskou en zwoeren zij dat zij hun overgang van Russische fossiele brandstoffen naar groenere energie zouden versnellen, bericht Russia Today.

De bedoeling was het Kremlin inkomsten te ontnemen, wat volgens hen gebruikt zou worden om de militaire operatie in Oekraïne te financieren. Dus gingen zij vol in de aanval op hun eigen goedkope energievoorziening – dat wil zeggen gas uit het grootste land van Europa – en sanctioneerden die.

Het duurde niet lang of het werd duidelijk dat dat gemakkelijker gezegd dan gedaan was. Spoedig begonnen ambtenaren hun burgers publiekelijk te verzoeken om “hun steentje bij te dragen” door hun dagelijkse gemakken en levenskwaliteit op te offeren, zoals korter douchen – alsof dat iets zou verhelpen aan het feit dat vertegenwoordigers van de industrie reeds de alarmbel luidden over rantsoenering en productietekorten.

Vervolgens begonnen Westerse functionarissen terug te komen op hun beloften om die vormen van energie uit te bannen die zij eerder als niet-groen hadden beschouwd. Nauwelijks een paar maanden eerder had Duitsland Frankrijk nog gekastijd omdat het kernenergie bleef gebruiken. Nu is het mogelijk dat Berlijn zich bij Parijs aansluit en er weer gebruik van gaat maken, terwijl het ook de oude kolencentrales weer opstookt.

De West-Europeanen hadden aanvankelijk gedacht dat zij op zijn minst misschien konden rekenen op hydro-elektrische energie uit Noorwegen, maar de droge zomerhitte bedreigt nu ook dat, aangezien Oslo overweegt zijn export te verminderen. En zelfs vloeibaar aardgas uit Groot-Brittannië kan misschien niet naar de EU worden uitgevoerd, omdat onlangs giftige en zelfs radioactieve verontreinigingen zijn aangetroffen in de voorraad die oorspronkelijk uit landen als de VS en Qatar werd betrokken.

De eerste flikkeringen van echte problemen zijn al duidelijk – ruim voor de winterse opwarmingsgolf. Het Britse adviesbureau Cornwall Insights waarschuwt voor mogelijke geplande black-outs en lege schappen in Groot-Brittannië. De gemiddelde energiekosten van een huishouden in Groot-Brittannië zijn opgelopen tot 4.000 pond (4.740 euro) per jaar en zullen naar schatting nog hoger worden. De Bank of England waarschuwt voor een recessie te midden van een inflatie die in Duitsland zojuist het hoogste peil heeft bereikt sinds de hereniging in 1990.

Landen als Spanje en Italië leggen beperkingen op voor verwarming en airconditioning in zowel openbare als commerciële gebouwen. De door de EU aan alle lidstaten opgelegde energieverlaging van 15% is zojuist van kracht geworden, en dat is weer een voorwendsel om de diensten aan de belastingbetalers te verminderen. De burgemeester van de Franse stad Cabriès gebruikte het als een excuus om het plaatselijke zwembad in de recordzomerhitte te sluiten, waarbij hij de keuze aanvoerde tussen de kosten om de schoolkinderen steeds duurder biologisch voedsel te geven in de kantine… of het openhouden van de voorziening.

En wiens schuld is dit alles? Dat zou toch voor de hand moeten liggen, niet? Westerse functionarissen hebben zich van hun eigen energiebron afgesneden om geopolitiek te bedrijven door Oekraïne in hun circuit te trekken – maar de schuld ligt volledig bij Rusland. Dat is wat zij zeiden en dat is wat zij verdubbelen.

De Britse Daily Mail verwijst in een grafiek naar Poetin die de gastoevoer afsnijdt. “Poetin’s nieuwe gas prijzen veroordeelt Europa tot recessie en een strenge winter van rantsoenering,” aldus een kop van CNBC. De Amerikaanse president Joe Biden heeft het geframed als “Poetin’s belasting op zowel voedsel als gas”. Toch hebben deze ambtenaren het zichzelf – en hun burgers – “voor Oekraïne” aangedaan.

Het probleem is echter dat steeds minder kiezers erin schijnen te trappen. Volgens een recente Rasmussen opiniepeiling in de VS schrijft slechts 11% de economische crisis aan Poetin toe, terwijl 52% het beleid van Biden zelf de schuld geeft.

En nu zijn er tekenen dat er een nieuwe zondebok wordt voorbereid.

Die zondebok zijn de populisten. “Wij kunnen ervan uitgaan dat populisten en extremisten opnieuw zullen proberen de protesten naar hun hand te zetten,” zei de woordvoerster van het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken, Britta Beylage-Haarmann, tegen Deutsche Welle. “Extremistische actoren en groepen in Duitsland kunnen leiden tot een toename van de gevaren, als de overeenkomstige sociale crisisomstandigheden dat toelaten.”

Het is een verontrustend feit dat Westerse functionarissen proberen om doorsnee mensen die zich verzetten tegen hun radicale beleid – waaronder hun aandringen op het toebrengen van schade aan de energievoorziening als een kwestie van pro-Oekraïne beleid – te demoniseren als “extremisten”, terwijl het hun eigen standpunten zijn die steeds radicaler worden.

In het verleden hebben Westerse functionarissen er alles aan gedaan om elke tegenstand tegen hun plannen in diskrediet te brengen, door de tegenstand van de gewone man af te schilderen als iets dat in de zalen van het Kremlin wordt gebrouwen. En nu, nu zij chaos aan de horizon zien als gevolg van hun eigen vasthoudendheid aan het beleid om sociale, economische en industriële schade te berokkenen, maken zij zich op om de tegenstand als onwettig te bestempelen.

Franse ambtenaren verwerpen niet alleen de oppositieleidster in het Franse parlement, maar vallen haar zelfs aan omdat zij over mogelijke black-outs heeft gesproken – en dat allemaal omdat zij een “populist” is.

“Europa zal te maken krijgen met een black-out, met name in verband met de invoer van Russisch gas. Deze sancties zijn gewoon nutteloos. Het enige wat ze doen is de Europeanen laten lijden. En dat geldt trouwens ook voor de Fransen,” zei Marine Le Pen van de Franse partij National Rally. “Je zou een enorme dosis kwade wil nodig hebben om niet in te zien dat, in tegenstelling tot de opgeblazen beweringen van onze regering, de Russische economie niet op haar knieën ligt. Zij staan niet op de rand van het faillissement.”

De Franse minister van Energie-overgang, Agnes Pannier-Runacher, zegt dat het de opmerkingen van Le Pen zijn die “buitengewoon gevaarlijk” en “onverantwoordelijk” zijn, en framet haar legitieme bezorgdheid, waarmee de gemiddelde Fransman zich kan identificeren, als iets roekeloos.

Populistische leiders in de hele Westerse wereld, van de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador tot de Hongaarse premier Viktor Orban en de Servische president Aleksandar Vucic, hebben zich uitgesproken tegen anti-Russische sancties, die van nature schadelijk zijn voor de gemiddelde Westerse burger.

Het feit dat het populistische leiders zijn die de moed hebben om zich namens de burgers uit te spreken, betekent niet dat de bezorgdheid kan worden weggewuifd of gemarginaliseerd, omdat het de bezorgdheid is van een grote strook van de zwijgende meerderheid. Westerse functionarissen van het establishment proberen wanhopig de verantwoordelijkheid voor een dreigende ramp, die ze helemaal zelf veroorzaakt hebben, af te wentelen op Poetin of op hun eigen burgers.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De terugkeer van de oorlogspropaganda

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

(Visited 1 times, 1 visits today)
Een gedachte over “Poetin eerst, populisten daarna – Westerse functionarissen maken zich gereed om elk protest tegen hun zelfdestructieve beleid als “extremisme” te bestempelen”
  1. De situatie onder de WEF-dictatuur noopt tot het op grote schaal
    elimineren van de sekteleden van het WEF en de lieden erboven.
    Toch maar weer een gedeeltelijke lijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: