Linkse relschoppers © VS Politie

Toen ik student was, waren de school- en universiteitsdirecties zeer solidair met de leraren. Men begreep dat, zodra de leraren door de studenten beschuldigd konden worden, de leerdiscipline zou afbrokkelen, en de controle over cijfers, normen en cursusinhoud verloren zou gaan, schrijft Paul Craig Roberts.

Dit is wat er gebeurd is. Het leven van een leraar is veranderd van het geven van informatie en het uitdagen van ideeën aan leerlingen in het ontwijken van beschuldigingen van linksen, feministen, zwarten, homoseksuelen en transgenders. Vandaag de dag kan zelfs het gebruik van een geslachtsuitspraak reden zijn voor ontslag.

De glibberige helling begon met de seksuele revolutie. Vrouwelijke studenten begonnen professoren te verleiden voor betere cijfers. Feministen veranderden dit in seksuele intimidatie door leraren en al gauw werd de aanwezigheid van romans zoals Madame Bovary van Flaubert op leeslijsten seksuele intimidatie. Vervolgens ontdekten zwarten dat zij door bijna alles beledigd konden worden en “Ik ben gekwetst” werd een manier om de leraar en de cursusinhoud te controleren. Feiten moesten in overeenstemming gebracht worden met zwarte veronderstellingen. Homoseksuelen ontdekten dat zij in sommige opdrachten bewijzen van homofobie konden vinden. Tegenwoordig zijn geslachtsuitspraken taboe en krijgen mannen toestemming om gebruik te maken van vrouwelijke faciliteiten en mee te doen aan vrouwensporten. Dit proces is zo ver gegaan dat wiskunde-afdelingen aan universiteiten geconfronteerd worden met de beschuldiging dat wiskunde racistisch is en een instrument van blanke onderdrukking. Gebieden van wetenschap, zoals de genetische basis van intelligentie zijn gesloten. De geschiedenissen van het tijdperk van de ontdekkingsreizen, van de “burgeroorlog” van de VS, en van de slavernij zijn herschreven om in de gewenste narratieven te passen. Scholen en universiteiten leren blanke studenten dat zij racisten zijn. Het is onmogelijk geworden om een universitair diploma te behalen en er met een positieve houding tegenover de westerse beschaving uit te komen. Sterker nog, studenten kunnen niet tevoorschijn komen met een positieve houding tegenover blanken of de stichters van de Verenigde Staten. Zelfs de historische huizen van de stichters worden gebruikt om hen te denigreren. Zie bijvoorbeeld: https://www.unz.com/jtaylor/dragging-the-founders-through-the-mud/

Universiteiten zijn disfunctioneel geworden. Het grootste deel van het budget wordt opgeslokt door administrateurs. Er is een president die zich bezighoudt met fondsenwerving, vice-presidenten, provoosts, assistent-provoosts, decanen, assistent-decanen, en nalevingsinspecteurs die de inhoud van de cursussen controleren, overtredingen, grieven, seksueel misbruik, racisme, en raadgevers die zich bezighouden met de gevoelens van hen die geleerd hebben om zeer gevoelig te zijn. Enkele jaren geleden was een universiteit een bordeel-ervaring. Vandaag is het Kafkaësk.

De universiteiten vervullen niet langer de rol van het doorgeven van de cultuur en de waarden van een land en een beschaving. De positieve bevestigingen die de banden onderhielden die een land bijeenhielden, zijn vernietigd door nadelige invloeden die het onderwijs hebben overgenomen. Tegenwoordig is onderwijs een vorm van hersenspoeling en komt het neer op indoctrinatie tegen iemands geschiedenis en cultuur. Het is nu mogelijk af te studeren in de Engelse literatuur en nooit Shakespeare gelezen te hebben. John Donne is een onbekende figuur. Een gevolg is dat pas afgestudeerden de klassieke literatuur niet kunnen lezen, omdat zij niet vertrouwd zijn met de waarden, metaforen en moraal van vroegere tijden.

Een gevolg is dat het karakter van de mensen veranderd is. Ik heb een vriend die graag reist en vindt dat het testen van sporters op drugsgebruik een voorportaal is voor eindeloze excursies. Toen het grote geld zijn intrede deed in de sport, bracht het prestatieverbeteringen met zich mee. Hij legde mij uit dat er misschien maar een paar honderdste van een seconde verschil is tussen een gouden en zilveren medaille in de honderd meter sprint, maar het financiële verschil loopt in de miljoenen. Een gouden medaillewinnaar krijgt reclamekansen die zijn fortuin opbouwen. De geldelijke beloningen overweldigen de integriteit, want velen gebruiken doping om een voordeel te behalen. Daarom worden tests voor iedereen verplicht.

Met andere woorden, alle atletiekkandidaten worden als valsspelers verdacht en moeten hun onschuld bewijzen door een dopingcontrole te doorstaan. In een vroeger tijdperk, zoals ten tijde van de eerste Olympische Spelen na de Eerste Wereldoorlog, die in de film Chariots of Fire te zien is, zouden de atleten een dergelijke verplichting als een belediging, een impertinentie, hebben beschouwd en zouden zij van het evenement zijn weggelopen. Vandaag wordt een impertinentie niet erkend, en niemand ziet de belediging. Beledigd worden is gewoon een voorwaarde om deel te nemen.

In de film wordt een werkelijke gebeurtenis geportretteerd. De Britse sterloper, die de sabbat houdt, weigert deel te nemen wanneer hij verneemt dat zijn kwalificatiewedstrijd op een zondag is. Zijn rivaal, een Jood, schoffeert de directeur van zijn college in Cambridge door het voordeel te zoeken in het inzetten van een coach. In die tijd werd het gebruik van een coach om voordeel te behalen gelijkgesteld met het gebruik van doping tegenwoordig.

In de 20e eeuw, toen de Olympische Spelen nog amateurwedstrijden waren, veroorzaakte de Sovjet-Unie verontwaardiging door haar beste atleten voltijds te laten trainen en hen zo te professionaliseren, met als gevolg dat de Sovjets er met een groot percentage van de medailles vandoor gingen. Na verloop van tijd zorgden verbeteringen in de training en in het schoeisel voor kortstondige voordelen.

Dit leidt tot de vraag, waarom de vooruitgang van de verbeteringen stoppen bij prestatie dopingmiddelen? Als iedereen ze kan gebruiken, blijft het speelveld gelijk.

Ik ben geen voorstander van doping. Wat mij zorgen baart is dat in een tijdperk van gelijkheid, natuurlijk voordeel als oneerlijk zal worden beschouwd, en dat de beste atleten gestraft zullen worden. Zij zullen verzwaarde gordels moeten dragen, of een tijd- of afstandstraf bij hun prestatie moeten optellen. Misschien gebeurt iets dergelijks al in de Formule-I-racerij. Het voordeel van een lichtere auto is niet toegestaan, en de motoren zijn zo gelijk dat er drama ontstaat door de auto achter, maar niet de leider, extra stuwkracht te geven om te kunnen passeren. Kleine verschillen tussen de coureurs bestaan nog wel, maar de uitslag van de race wordt vaak bepaald door de bandenstrategie en de snelheid van de pitstops.

Net zoals vandaag de dag leraren geen les kunnen geven zonder het gevaar te lopen dat hun carrière wordt beëindigd, en atleten impliciete beledigingen moeten aanvaarden om te kunnen meedoen, brengt het vertellen van de waarheid censuur met zich mee van degenen die de narratieven controleren. In zo’n wereld is de westerse beschaving uitgewist.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

De gewone man wil niets van de waarheid weten: Daarom regeert het staatsnarratief

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: