Help door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

We stevenen af op een wereld waarin mensen ‘geen onderdeel meer zijn van het verhaal van de toekomst’, dankzij kunstmatige intelligentie en andere technologieën. Dat zei Yuval Noah Harari, een belangrijke adviseur van het World Economic Forum en goede vriend van Klaus Schwab, in gesprek met Chris Anderson, de directeur van TED Talks.

Er zijn allerlei slimme mensen in Californië, in New York en in Peking die een indrukwekkende toekomst plannen met kunstmatige intelligentie, met bio-engineering, met wereldwijde connectiviteit en dat soort zaken. Het gevolg is dat het voor mensen voelt alsof ze niet nodig zijn, aldus Harari.

Misschien krijgen ze wat kruimels toegeworpen als ze zich goed gedragen, zoals een basisinkomen, maar het is in psychologisch opzicht veel erger om je nutteloos te voelen dan om je uitgebuit te voelen, vervolgde hij.

[embedded content]

Overbodig

“We hebben het grootste deel van de bevolking gewoonweg niet nodig omdat de toekomst gaat over het ontwikkelen van meer en meer verfijnde technologie zoals kunstmatige intelligentie en bio-engineering. De meeste mensen dragen niets bij, behalve misschien hun data,” zei Harari, toevoegende dat deze technologieën mensen in toenemende mate overbodig maken.

Als de meeste taken worden uitgevoerd door robots en kunstmatige intelligentie, kunnen mensen zich gaan richten op dingen die ze interessant vinden, zei Anderson.

Harari was het met hem eens dat er veel nieuwe banen zullen ontstaan, maar merkte daarbij op dat de meeste mensen daar niet geschikt voor zullen zijn en achterblijven.

Race

Anderson vroeg of er ook scenario’s denkbaar zijn waarin de mens wel deel uitmaakt van het verhaal. Harari ontweek de vraag en waarschuwde dat ‘er nu een race gaande is om de mensheid en jou in het bijzonder te hacken’.

Je moet de concurrenten van de grote corporaties voorblijven, namelijk de overheden die je proberen te hacken. Je moet jezelf dus beter leren kennen omdat er nu krachten actief zijn die je proberen te hacken, zei hij.

4.9
10
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 8 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: