Foto: Thierry Baudet (Videostill YouTube/Forum voor Democratie)

Help ons door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

Er is ‘ophef’ ontstaan over een tweet van FVD-leider Thierry Baudet. Ene Katie deelde een afbeelding van de Syrische president Assad met zijn vrouw, met daarbij twee tekstwolken. Zijn vrouw vraagt aan hem: “Waarom wil het Westen Syrië binnenvallen?” Waarop Assad antwoordt: “Om onze olie te stelen, een marionettenregering te installeren en een Rothschild-bank op te zetten.”

Baudet reageerde: “Dit.”

Het CIDI nam daar aanstoot aan en schreef op Twitter in een reactie: “Weer slingert FVD-leider Baudet een antisemitisch hondenfluitje de wereld in. Nota bene met impliciete steun voor het moorddadige Assad-regime. Dit mag nooit normaal worden.”

Jullie gezag geldt niet meer over mij

Het regent kritische reacties op de tweet. Zo zegt journalist Annelies Strikkers: “Ik moest echt meerdere malen kijken om te kunnen raden waar jullie überhaupt iets antisemitisch in zien. Maar jullie bedoelen dus écht de referentie aan de Rothschilds, omdat ze toevallig Joods zijn? Knettergek.”

“Delete your account, CIDI. Fuckers. Jullie gezag geldt niet meer over mij,” zei Baudet geprikkeld.

Cabaretier Peter Pannekoek maakte tijdens zijn oudejaarsconference een grap over de Holocaust. “Tijdens de Tweede Wereldoorlog gingen grootschalige festivals als Bergen-Belsen en Auschwitz juist wél door, met overnachting,” zei hij, terwijl er hard werd gelachen.

Stijlfiguur

Toen Forum voor Democratie het fragment op social media deelde, ontstond er geen ophef. Sterker nog, het CIDI verdedigde de cabaretier. “Peter Pannekoek gebruikt satire als stijlfiguur om aan te geven hoe belachelijk de Holocaustvergelijkingen in coronatijd zijn. In die context en op dat podium is het misschien onsmakelijk, maar niet strafbaar of antisemitisch.”

Doet een beetje denken aan ‘klimaatverandering’: het weer is geen bewijs voor klimaattrends op de lange termijn, behalve als het heet is en wij zeggen dat dat zo is. Op dezelfde manier is iets pas antisemitisch als wij zeggen dat dat zo is.

5
20
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 3 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Een gedachte over “Thierry Baudet teruggefloten om ‘antisemitische’ tweet: ‘Knettergek’”
  1. Thierry zou dit kunnen zien als compliment want het is een laag bij de grondse flinterdunne poging om FvD te kleineren. Omdat ze een reële bedreiging vormen voor de karteljoekels!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: