Help door dit met jouw vrienden op je socials te delen!

De felle boerenprotesten beginnen effect te sorteren: drie van de vier coalitiepartijen – VVD, CDA en ChristenUnie – stellen de stikstofdoelen voor de landbouw ter discussie, schrijft de Volkskrant.

Fractievoorzitter van de PvdA Attje Kuiken vindt dit een ‘buitengewoon slecht signaal’. “Buigen voor geweld, intimidaties en dreigementen. Na jarenlang dralen, moet het kabinet niet bang worden, maar juist doorpakken,” twittert Kuiken.

Ze wordt overladen met kritiek. In enkele uren tijd stonden er al meer dan 1100 reacties onder haar tweet. “Nee mevrouw de parlementariër; ze zetten vraagtekens bij het beleid. Waar staat dat ze voor geweld buigen? U liegt!” reageert vastgoedondernemer Erik de Vlieger.

Elitaire denkwijze

BVNL-bestuurder Hans van Tellingen schrijft: “Nee, mevrouw. De boeren zorgen ervoor dat er elke dag een betaalbare hap voor (ook) minderbedeelden klaarstaat. Uw elitaire denkwijze leidt tot grote armoede, honger en wanhoop. Zeg maar alles waartegen de sociaaldemocratie streed, waaronder uw illustere voorganger Joop den Uyl.”

Data-analist Cees van den Bos wijst erop dat Kuiken artsen die patiënten genazen bedreigde en intimideerde. Ze wilde hun BIG-registratie laten afnemen.

“Ze ritselde de TWM (spoedwet) in de achterkamertjes met het kabinet vóór het debat in de Tweede Kamer. Nu vindt ze dat het kabinet moet doorpakken met de onteigening van boeren,” aldus Van den Bos.

Nog een leugenaar

“Ik denk niet dat je de boeren hun registratie kunt afpakken. Zelf zou ik het heel lastig vinden om te buigen voor een beleid wat mij, mijn bedrijf en mijn gezin buiten werking zet. Op basis van wat eigenlijk?” vraagt wetenschapper Marc Jacobs.

Kuiken krijgt bijval van D66-Europarlementariër Sophie in ’t Veld. Die richt zich tot de Volkskrant. “Intimidatie en geweld werken. Noem het bij de naam.”

De Vlieger bijt haar toe: “Nog een leugenaar.”

4.5
20
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 3 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Een gedachte over “Attje Kuiken overstelpt met reacties na kritische tweet over boerenprotest: ‘U liegt!’”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: