Foto: Kees Torn / wikimedia.org (CC BY-SA 2.0)

Sinds eind juli demonstreren duizenden boeren in Nederland tegen de regering. De regering had besluiten genomen die ongeveer een derde van de boeren hun broodwinning zullen kosten. Dit alles om het dubieuze EU-project van de “Green Deal” uit te voeren, schrijft Unzensuriert.at.

Gedwongen naar de onderhandelingstafel

Geconfronteerd met wegversperringen en massademonstraties heeft de regering onderhandelingen op gang gebracht, die vrijdag zijn geëindigd: zonder succes. En het had niet anders kunnen zijn in onze gemedialiseerde wereld, hoe de percepties van de twee partijen verschillen.

Terwijl de hoofdonderhandelaar van de regering, Johan Remkes, en premier Mark Rutte weliswaar een “diepe vertrouwenscrisis” constateerden, maar beweerden een “buitengewoon constructieve” sfeer te hebben bespeurd, sprak de Nederlandse Boerenbond van het feit dat er niet gesproken kon worden van een aanbod van de regering dat het vertrouwen in de politiek had kunnen herstellen. Voor de protestbeweging “Farmers Defence Force” was het regeringspraatje “voor de galerij”, d.w.z. voor mooie plaatjes in de media, maar verder nutteloos.

Geen concessie

Want de regering is geen stap dichter bij de boeren gekomen. Zij eisen dat de zogenaamde kritische depositiewaarde als maatstaf voor de toevoer van nutriënten uit de nieuwe meststoffenverordeningen wordt geschrapt. Premier Rutte wijst dit categorisch van de hand. Concessies: in het geheel niet.

Het toppunt van verontwaardiging was het aanbod om de omstreden stikstofvermindering met vijf jaar uit te stellen; met andere woorden, om vijf jaar door te leven en dan pas de boerderij te moeten sluiten. En zelfs dit “aanbod” werd vervolgens door Rutte geweigerd.

Eenheid aan de protestzijde

Het Boerenverbond, dat als ambassadeur van acht beroepsorganisaties aan de ronde deelnam, zag daarom geen heil in verdere “onderhandelingen” en beëindigde de besprekingen. Voordeel is dat alle pogingen van de regering om een wig te drijven in de protestbeweging tot nu toe mislukt zijn. De protesterende boeren blijven samen standhouden over alle andere meningsverschillen heen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Turbofase omvolking: Nederland kan burgers dwingen migranten in hun huis op te nemen!

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: