Help mee door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!

Er is vanuit gemeenten, burgemeesters en het Veiligheidsberaad forse kritiek op de nieuwe, permanente coronawet, schrijft Trouw. Bij een pandemie krijgt het kabinet verregaande bevoegdheden, zoals het sluiten van publieke plekken en het verplichten van testen, quarantaine of het dragen van een mondkapje.

De bestuurders zeggen dat de wet te snel in elkaar is gezet en verwachten bovendien problemen door onduidelijkheid.

“Het kabinet wil de rampzalige ‘coronamaatregelen’ van de afgelopen twee jaar permanent in de wet verankeren. Zo sorteren ze voor op nieuwe lockdowns, QR-tirannie en andere totalitaire ‘maatregelen’. Onacceptabel,” vindt Forum voor Democratie. De partij heeft een petitie gelanceerd om de permanente coronawet te stoppen, die hier kan worden gevonden.

Dat gaan we nooit accepteren

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren roept op: “Terwijl Nederland deze zomer geniet van relatieve vrijheid is het tirannieke regime heel druk met voorbereidingen om die vrijheid weer van ons af te pakken. Al ruim 70.000 mensen tekenden de petitie om zich hiertegen uit te spreken! Teken ook en deel deze petitie massaal!”

Ook andere partijen reageren uiterst kritisch. “Als je niet eens weet wat wel en niet werkt, kun je géén vrijheidbeperkende maatregelen wettelijk verankeren!” stelt PVV-Kamerlid Fleur Agema. “Stop de coronawet.”

Kamerlid Wybren van Haga reageert: “Na uitgebreid Wob-onderzoek is gebleken dat ambtenaren, de Tweede Kamer en ministers grondwettelijke rechten van burgers op allerhande manieren hebben omzeild en overtreden. Nu willen diezelfde mensen alles verankeren in een permanente coronawet. Dat gaan we nooit accepteren!”

Het circus begint binnenkort weer opnieuw

“Als mensen (en politici) nog steeds niet het gevaar zien van de permanente coronawet, dan is het te laat,” waarschuwt Robert Jensen.

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn schrijft: “Het feit dat er überhaupt een voorstel voor een nieuwe coronawet op tafel ligt, die de regering permanent bevoegdheden geeft om ingrijpende maatregelen te nemen, en er nu haastig doorheen wordt gedrukt, zegt meer dan genoeg: het circus begint binnenkort weer opnieuw.”

4.9
19
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 3 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Een gedachte over “‘Het tirannieke regime is heel druk met voorbereidingen om de vrijheid weer van ons af te pakken’”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: