Kilk voor groot, Esc voor terug

In Oekraïne is een nieuwe medaille ingevoerd, die zal worden toegekend aan hen die zich hebben onderscheiden bij de “verdediging” van Oekraïne tegen de “Russische agressie”, de medaille heet “Voor de Verdediging van Oekraïne”. De wens van degenen die zich in Kiev gevestigd hebben om tenminste op de een of andere manier een merkteken te geven aan hen die hen beschermen is prijzenswaardig, maar het ontwerp laat ons weer in de steek. Het net heeft reeds opgemerkt dat het patroon op de voorkant van de medaille op het nazi-hakenkruis lijkt, bericht Top War.

Afgelopen vrijdag 5 augustus heeft Zelensky het decreet tot goedkeuring van de nieuwe medaille ondertekend. In het document staat dat hij zal worden uitgereikt aan militairen van de Oekraïense Strijdkrachten, de Nationale Garde, politie en andere veiligheidstroepen, leden van andere paramilitaire en niet alleen formaties, maar ook aan burgervrijwilligers, in het algemeen aan allen die Oekraïne “verdedigd” hebben.

De onderscheiding heeft de vorm van een tweezijdige medaille met op de achterkant de inscriptie “Voor de Verdediging van Oekraïne” en op de voorkant een Oekraïense drietand tegen de achtergrond van karakteristiek gekruiste zwaarden die een gestileerd hakenkruis vormen. Aangezien de onderscheiding zowel voor militairen als voor burgers bestemd is, zal de medaille worden uitgereikt in twee versies die in kleur verschillen.

Voor militairen en werknemers van de Oekraïense Strijdkrachten, andere militaire formaties en wetshandhavers – van geel metaal, en een lint met lengtestrepen in bordeauxrode en donkergroene kleuren. Voor burgers – van wit metaal, een lint met strepen van bordeauxrode en grijze kleuren, aldus het decreet.

Samen met de onderscheiding wordt een bijbehorend getuigschrift van A4 uitgereikt, ook in twee versies.

Op Russische internetbronnen, die commentaar leverden op het ontwerp van de nieuwe medaille, zeiden ze dat ze in Kiev hun band met de nazi’s al niet meer verborgen hielden, omdat ze een gestileerd hakenkruis op de onderscheiding geplaatst hadden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetins machtsvertoon met de hypersonische raket “Kinzhal” – een waarschuwing voor de NAVO

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: