Foto: Pixabay

Help anderen door deze info met anderen op je social netwerk te delen!

Er zijn mensen die denken dat de energiecrisis door de oorlog in Oekraïne komt. Europarlementariër Rob Roos (JA21) wijst er in een Twitterdraad op dat de energiecrisis al veel eerder is begonnen, namelijk in de zomer van 2021.

De vraag naar gas steeg toen doordat wind op zee in Europa en waterkracht in Brazilië veel minder energie produceerden dan de jaren daarvoor. Het gevolg: een tekort.

In Europa is de winning van fossiele energie afgebouwd. Duitsland had intussen 11 van de 17 kerncentrales gesloten, weet Roos.

Het leven wordt onbetaalbaar

“De tekorten komen dus door het afbouwen van betrouwbare fossiele brandstoffen en kernenergie en de toename van de investeringen in onbetrouwbare zonne- en windenergie,” stelt het Europarlementslid. Die tekorten ontstonden ver voor de oorlog in Oekraïne.

“Prijzen van energie waren de afgelopen jaren ook al fors gestegen. Want zonne- en windenergie zijn niet goedkoop als alle kosten eerlijk worden meegerekend. Dat gebeurt alleen niet,” legt Roos uit.

“Haalbaar en betaalbaar is een leugen geweest. Energieprijzen stijgen en daarmee stijgen alle kosten, want energie is de voeding van machines. Het werkt in alle productieprocessen door. Niet alleen de energierekening zal stijgen, maar werkelijk alles. Het leven wordt onbetaalbaar,” waarschuwt hij.

Brussel heeft zichzelf in de voet geschoten

Dat terwijl politici als Rutte, Hoekstra, Jetten, Segers en Klaver wel duizend keer hebben gezegd dat de energietransitie ‘haalbaar en betaalbaar’ zou zijn.

De sancties tegen Rusland maken alles alleen maar erger. In het zesde sanctiepakket heeft de EU besloten om vrijwel geen olie meer te importeren. De sancties raken de EU-burgers harder dan Poetin, benadrukt Roos. “Brussel heeft zichzelf in de voet geschoten. Burgers betalen de prijs.”

Wat moeten we dan wel doen?

De EU gaat ondertussen vrolijk op dezelfde voet verder. In plaats van 40 procent hernieuwbare energie in 2030 willen ze 45 procent. Maar zonne- en windenergie brachten ons juist in de problemen, zegt Roos.

Wat moeten we volgens hem dan wel doen? “Op korte termijn onze kolencentrales heropenen en ons Gronings gas gebruiken. En voor de lange termijn: nu investeren in nieuwe, schone kerncentrales. Die kunnen wel betaalbare energie garanderen.”

5
7
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 4 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: