Help anderen door dit met kennissen op je socials te delen!

In juni publiceerden het CBS en RIVM een onderzoek naar oversterfte tijdens de coronapandemie. Een groep onafhankelijke wetenschappers doet op verzoek van de Tweede Kamer vervolgonderzoek naar de oversterfte. Ze zeggen dat een deel van de benodigde data niet voor hen toegankelijk is.

“Het onafhankelijk academisch onderzoek waar de Kamer om vraagt kan zo niet worden uitgevoerd,” aldus bijzonder hoogleraar Robert Verheij, voorzitter van de klankbordgroep van het onderzoek van CBS en RIVM.

Wetenschappers uit de klankbordgroep zeggen dat ze geen toegang hebben tot de data die nodig zijn voor het onderzoek, terwijl die gegevens wél beschikbaar zijn. Ze willen onder meer toegang krijgen tot test- en vaccinatiedata.

Iemand een idee waarom?

“Extreme oversterfte sinds de massavaccinatie kan officieel nog steeds niet verklaard worden,” stelt Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) vast. “Interessant: het RIVM weigert de onderzoekers toegang te geven tot (geanonimiseerde) vaccinatiedata, terwijl die data wel aanwezig zijn. Iemand een idee waarom?”

Collega-Kamerlid Pepijn van Houwelingen voegt toe: “Goh, waarom zou dat nou toch zijn?”

In juli was de oversterfte hoger dan in juni

Ook vorige maand lag het aantal mensen dat maandelijks overlijdt hoger dan verwacht. Net als in mei en juni was er sprake van oversterfte, meldt het CBS. Er overleden vooral meer bewoners van verpleeghuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg, en meer 80-plussers dan verwacht.

In juli overleden in totaal ongeveer 12.400 mensen. De oversterfte bedraagt 1350 mensen en was daarmee in juli hoger dan in juni.

Animo voor boosterprik flink gekelderd

Nog maar zo’n 40 procent van de Nederlanders is bereid een herhaalprik te nemen, blijkt uit onderzoek van Hart van Nederland. Ongeveer de helft wil absoluut geen coronavaccinatie (meer).

Journalist Annelies Strikkers verwacht dat veel mensen uiteindelijk toch weer overstag zullen gaan. “Noem mij een pessimist, maar dit is enkel zolang de coronapas niet weer heringevoerd wordt. Zodra dit wel weer het geval is, gaan bij veel Nederlanders de principes zo de prullenbak in voor wat meer privileges. Hoop dat ik het mis heb. Prove me wrong!” schrijft ze.

4.9
27
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Een gedachte over “RIVM weigert onderzoekers toegang te geven tot vaccinatiedata, terwijl die wel aanwezig zijn”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: