De Oekraïense president Zelensky is verontrust en kan dat maar moeilijk verbergen. In zijn opmerkingen van 3 augustus klaagt Zelensky dat Europa treuzelt met het verlenen van financiële steun om Oekraïne overeind te houden:

Zelenski deed vervolgens een opzienbarende bekentenis over wie de oorlog in Oekraïne aan het winnen is:

“Wij kunnen de overmacht van het Russische leger in artillerie en mankracht nog steeds niet doorbreken, en dat is goed te merken in de gevechten, vooral in de Donbass – Peski, Avdiivka, en andere streken. Het is gewoon een hel. Het is niet eens in woorden te beschrijven.” https://t.me/asbmil/3603

Wanneer u bedenkt dat de Oekraïense strijdkrachten de binnenvallende Russen met een factor 3 tegen 1 overtroffen, dan moet u zich afvragen – welk “voordeel” heeft het in de minderheid zijnde Russische leger eigenlijk? Het antwoord is eenvoudig: Rusland heeft luchtoverwicht, superieure inlichtingen en elektronische oorlogsmogelijkheden. Het richt zich op Oekraïense voorste commandocentra en vernietigt hooggeplaatste brigade- en regimentscommandanten. Deze strategie onthoofdt de commandostructuur aan de frontlinies en onderwerpt de in loopgraven en bunkers gehurkte troepen aan schijnbaar onophoudelijke spervuren van raketten en artilleriegranaten. Het resultaat is eenvoudig: het demoraliseert de troepen, schrijft Larry Johnson.

Bewijzen daarvan duiken op in de sociale media. Om te beginnen de 56e Brigade van de Strijdkrachten van Oekraïne, die verklaart niet langer te zullen vechten omdat er geen aanvoer is en zij een zekere dood tegemoet worden gestuurd.

Er is een soortgelijk bericht van mannen van de 58e Brigade van de Strijdkrachten van Oekraïne. Sommigen van hen deserteerden en keerden huiswaarts naar Konotop, in de streek Sumy. Net als de mannen van de 56e Brigade klagen deze soldaten dat zij naar het front gestuurd zijn zonder de juiste wapens of uitrusting, alleen maar om door de Russische artillerie te worden verpletterd. Liever dan als kanonnenvoer te dienen verlieten zij hun posities aan het front en gingen met hun wapens terug naar huis.

Deze mannen zijn geen lafaards. Zij zijn verstandig en rationeel. De volgende video toont de aanvallen van Rusland op de stellingen van de Strijdkrachten van Oekraïne in Pisky. Kunt u zich voorstellen dag in dag uit aan dit soort aanvallen blootgesteld te worden?

Als u ooit de aflevering van Band of Brothers gezien hebt over het Duitse bombardement op Easy Company in de bossen van Bastogne bij het dorp Foy, hebben de troepen die die beschieting door Duitse houwitsers overleefd hebben, dat voor de rest van hun leven met zich meegedragen. De mannen van de 101e Airborne Divisie waren geen lafaards. De soldaten van Oekraïne zijn geen lafaards. Maar zij zijn in de minderheid en zijn verraden door hun leiders. Hun besluit om zich terug te trekken toont aan dat zij nog enig gezond verstand bezitten.

De aanval van Rusland in de Donetsk Republiek, die op het terrein geleid wordt door de milities van Donetsk en Luhansk, is de laatste twee weken geïntensiveerd. Het aantal slachtoffers voor Oekraïne is verdubbeld. De Russen doden er ongeveer 1000 per dag. Voor de lezers in de Verenigde Staten betekent dit dat Oekraïne in één week meer KIA (killed in action) heeft geleden dan de strijdkrachten van de Verenigde Staten in Irak tijdens het hele conflict in Irak (2003-2014) hebben verloren. Het Oekraïense leger kan zulke verliezen niet volhouden en strijdvaardig blijven.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin: “Ze bluffen, en ik zal u uitleggen waarom”

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: