Vanaf 21.00 uur op 4 augustus zijn 20 burgers het slachtoffer geworden van de explosies van PFM-mijnen. Eén van de gewonden overleed in het ziekenhuis ten gevolge van het letsel.

Op 4 augustus heeft de AFU het centrum van de stad Donetsk beschoten. Een van de aanvallen was gericht op het dramatheater, waar het afscheid van de kolonel van de Volksmilitie van de DPR Olga Kachura (bekend onder de roepnaam Korsa) plaatsvond. Zij was een dag eerder in Gorlovka gedood.

De ceremonie werd bijgewoond door militaire en politieke functionarissen van de DPR.

Een andere aanval trof het Donbass Palace, een hotel waar Russische en buitenlandse journalisten verblijven.

De aanvallen op het stadscentrum werden uitgevoerd vanaf de AFU-stellingen in het gebied van de nederzetting Karlovka, en uitgerekend met het gebruik van NATO-wapens van 155 mm kaliber. Dit is het verantwoordelijkheidsgebied van de 56e Afzonderlijke Gemotoriseerde Infanterie Brigade, commandant – kolonel Sergej Anatoljevitsj Sirtsjenko. De chef van de artillerie van de 56e brigade is kolonel Artem Joerjevitsj Putsjkov.

Op dit ogenblik bedraagt het aantal slachtoffers als gevolg van de beschieting van het Vorosjilovski-district 13 personen (8 doden, 5 gewonden).

Omgekomen: vrouwen geboren in 1973, 1961, 1956, een meisje geboren in 2010, mannen geboren in 1995, 1997

Van 2 slachtoffers moeten de persoonsgegevens nog worden opgehelderd.

“Wij merken het bijzondere cynisme op van de misdadigers van het Kievse regime, die zich haastten om de wereldgemeenschap te verzekeren van hun vermeende niet-betrokkenheid bij de tragedie van vandaag.

Wij herinneren de Oekraïense misdadigers, en allen die hen onvoorwaardelijk geloven, eraan dat de wapens van het kaliber 155 mm van NATO-makelij, die gebruikt zijn voor aanvallen op de burgers van Donbass, juist en uitsluitend door de AFU gebruikt zijn.” meldde de vertegenwoordiger van de DPR in de JCCC.”

Op 4 augustus kwam de stad Toretsk onder artillerievuur te liggen. De buitenwijken en het centrale deel van de stad werden beschoten. Er zouden 8 mensen gedood zijn, onder wie 7 burgers en 1 politieagent. 4 mensen raakten gewond, waaronder 3 kinderen.

Volgens plaatselijke berichten heeft de AFU nog een penitentiaire instelling beschoten. De aanval was gericht tegen het 124e detentiecentrum in de DPR. Als gevolg van de aanval werden slachtoffers gemeld. Hun aantal moet nog opgehelderd worden. Vermoedelijk worden in dit detentiecentrum ook krijgsgevangenen vastgehouden.

Dit zijn slechts enkele doelwitten die op 4 augustus door het naziregime van Kiev in de Volksrepubliek Donetsk getroffen zijn. Ook de andere regio’s die onder Russische controle staan, werden door de Oekraïense strijdkrachten getroffen.

Volgens het pro-Russische militair-civiele bestuur van de regio Zaporozhye hebben vier Oekraïense raketten een landbouwbedrijf in het dorp Gusarka in de regio Zaporozhye getroffen. Hangars werden vernield, landbouwmachines en apparatuur voor het dorsen van graan werden beschadigd. Er werden geen gewonden gemeld als gevolg van de aanval.

Het hoofd van het militair-civiele bestuur van de regio Kherson beweerde dat de Russische luchtverdedigingssystemen gisteravond 16 van de 18 op Kherson afgevuurde raketten van de HIMARS MLRS van Amerikaanse makelij onderschept hebben.

“Van de 18 raketten zijn er 16 neergeschoten, en twee hebben de stad gewoon niet bereikt,” zei de functionaris.

Het Russische grondgebied was ook het doelwit van Oekraïense Tochka-U raketten.

Twee mensen raakten gewond bij de beschieting door de AFU van het dorp Klimovo in de regio Bryansk, die door Oekraïne werd uitgevoerd. Drie Oekraïense raketten werden boven een dorp neergeschoten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: