Help door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Hoe gaan we ervoor zorgen met elkaar dat er eerlijke verkiezingen komen? Die vraag stelde FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren vorige week tijdens een bijeenkomst in Lichtenvoorde.

“Daar ligt natuurlijk de aanname in besloten dat de verkiezingen niet eerlijk verlopen. Daar zijn ook sterke aanwijzingen voor, maar tegelijkertijd kan ik op dit moment in ieder geval niet bewijzen dat er gefraudeerd is bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen of gemeenteraadsverkiezingen,” zei Van Meijeren. “Dat bewijs is er gewoon niet.”

Hij voegde daaraan toe dat verkiezingen gaan over meer dan het verkiezingsproces zelf. “Eerlijke verkiezingen kunnen niet gehouden worden als een deel van de meningen niet geuit mag worden en als ‘desinformatie’ wordt aangemerkt. Want verkiezingen kunnen alleen eerlijk verlopen als mensen zich volledig hebben kunnen informeren over alle verschillende standpunten en hun eigen afweging hebben kunnen maken,” zei Van Meijeren.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Eigenlijk al niet eerlijk

Als een deel van de meningen niet gehoord mag worden, dan zijn daarmee de verkiezingen eigenlijk al niet eerlijk, aldus het Kamerlid.

Hij wees erop dat linkse partijen vooraan stonden om te zeggen dat de verkiezingen in Hongarije niet eerlijk waren verlopen omdat premier Viktor Orban alle media in handen heeft.

Meest zorgwekkende

“Dan denk ik: wie hebben dan de media in Nederland in handen? Het is het Staatsjournaal waarmee iedere avond propaganda alle huiskamers ingeslingerd wordt. Het is het onderwijs waar onze kinderen al van jongs af aan gehersenspoeld worden,” zei Van Meijeren.

“Die vrijheid van meningsuiting is essentieel en zolang die er niet is, kun je in dat opzicht eigenlijk niet spreken van eerlijke verkiezingen. Ik kan niet bewijzen dat er is gefraudeerd, maar het meest zorgwekkende is dat we niet meer met zekerheid kunnen zeggen dat dat niet zo is omdat dat proces niet meer transparant verloopt. Dat voedt het wantrouwen.”

5
12
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: