Foto: Pixabay

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

De komende jaren stelt het kabinet 444 miljoen euro beschikbaar om de visserijsector te verkleinen. De vissers kampen met hoge brandstofprijzen en daarnaast is er minder visgrond door onder meer windmolens. Veel schepen blijven in de haven omdat het niet loont om uit te varen.

Voor de kottervissers komt een overbruggingsbedrag totdat de EU voor alle lidstaten met een saneringsregeling komt. Landbouwminister Staghouwer moedigt vissers aan ‘te innoveren om duurzamer te werken’.

De plannen leiden tot een golf van kritiek. “Terwijl de boeren worden onteigend en maandag beginnen aan massaal verzet en de huisartsen op dit moment demonstreren, besluit dit kabinet het nóg een groep onmogelijk te maken: de visserij. Wat een land,” schrijft rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Dit land moet helemaal kapot van Rutte en Kaag

“Ze zoeken ruzie, hè? D66 zit overal achter,” stelt vastgoedondernemer Erik de Vlieger. Neuroloog Jan Bonte schrijft: “Er was nog wat olie over. Ondanks dat het vuur al stevig brandt.”

“Na de boeren gaan nu de vissers eraan. Dit land moet helemaal kapot van Rutte en Kaag. Ze breken Nederland totaal af. En dan zijn ze verbaasd dat mensen woest zijn?!” aldus een boze PVV-leider Geert Wilders.

All for one

Schrijver Leon de Winter zegt: “Ik moet een samenzweringsafwijking hebben nu ik een patroon meen te zien. Kan niet waar zijn.”

Journalist Annelies Strikkers verwacht dat ook de vissers komende maandag mee gaan doen. Die kans is zeer reëel. Zo twittert Noordzeevisser Jan Hendrik: “Na de boeren zijn wij nu ook echt aan de beurt. Ik zeg: gooi alle havens maar op slot. En sluit ons aan bij de boeren. All for one.”

4.7
23
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: