Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!

CDA-Kamerlid Derk Boswijk heeft op Twitter laten weten dat hij de komende dagen thuis bij zijn gezin blijft, nadat hij dinsdagavond naar eigen zeggen thuis bezoek heeft gehad. Hij doelde daarmee op boze boeren. Zelf was hij toen nog aan het werk, maar zijn twee kinderen waren er wel, meldt Boswijk.

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) wilde achterhalen wat er precies is gebeurd, maar kreeg daar de kans niet toe. Hij werd in de Kamer tegengesputterd door Kamerleden en de Kamervoorzitter.

“Iedereen schreeuwde direct moord en brand […] terwijl de feiten nog volstrekt onbekend zijn,” reageert Van Meijeren in een videoboodschap. “Het zijn allemaal aannames.”

(Video verwijderd? Klik hier…)

Storm in een glas water

Hij werd benaderd door een boer die zei dat dit allemaal een storm in een glas water is. De boer gaf aan dat een oud vrouwtje van 70 jaar, die 40 jaar melkveehoudster is geweest en in hetzelfde dorp woont als Boswijk, verhaal kwam halen over het stikstofbeleid, maar vervolgens gewoon weer is weggegaan.

Van Meijeren legde dit voor aan CDA-fractievoorzitter Heerma. “Wat was de aard van dit bezoek? Is er sprake geweest van bedreiging, geweld of intimidatie? Zijn er überhaupt strafbare feiten gepleegd? Zo ja, is daar aangifte van gedaan?”

Kamervoorzitter Vera Bergkamp kwam ertussen: “Ik vind het niet goed als we het hebben over de heer Boswijk.” Van Meijeren wees erop dat het incident aanleiding was voor het debat. “De boeren worden hier in een kwaad daglicht gesteld. Dit is van groot belang voor dit debat.”

Microfoon uit

Heerma zei niet in te gaan op de privésituatie van Boswijk. GroenLinks-leider Jesse Klaver zei dat ‘naar dit soort zaken vragen de veiligheid van collega’s in gevaar kan brengen’. “En daarom hoort deze vraag hier niet.”

“Het is heel opmerkelijk dat Kamerleden zeggen dat er niet gevraagd mag worden naar wat er gebeurd is, maar ze speculeren wel over wat er gebeurd is,” reageerde Van Meijeren. Bergkamp onderbrak hem vervolgens en zette zijn microfoon uit. “We gaan het niet hebben over een collega die hier niet is,” zei ze.

Zitten

Van Meijeren werd tot zitten gemaand door PvdA-leider Attje Kuiken. “Nee, ik ga niet gewoon zitten mevrouw Kuiken. Ik blijf hier even staan. En u hoeft mij niet vanaf uw bankje aan te spreken als ik hier bij de interruptiemicrofoon sta.”

Ook Bergkamp gebood hem te gaan zitten.

“Ik krijg geen antwoord op mijn vraag,” klaagt Van Meijeren in de videoboodschap. “Juist doordat hier zo paniekerig en ontwijkend op wordt gereageerd, voedt dat alleen maar het vermoeden dat er inderdaad sprake is geweest van een storm in een glas water. Een voorval dat enorm wordt opgeblazen om de boeren weer in een kwaad daglicht te kunnen zetten.”

4.9
8
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: