Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken zei donderdag tijdens het debat over de maatschappelijke onrust rondom de stikstofplannen dat ‘heel veel’ online plaatsvindt via Telegramgroepen en online aanmeldingen.

“We hebben het over taakstraffen en gebiedsverboden, maar ik zoek ook naar een digitaal contactverbod of iets in die trant,” zei Kuiken. Ze vroeg justitieminister Yesilgoz of het kabinet iets heeft in dat kader. “Volgens mij wordt de noodzaak alleen maar groter om ook dat aan te pakken wat virtueel plaatsvindt. Wat kunnen we verwachten van deze minister op dat punt?”

“Soms mist de politie een bevoegdheid om in zulke groepen te kunnen kijken. Ik heb daar nu niet een voorstel voor klaarliggen. Ik heb de politie gebeld de afgelopen dagen en steeds gevraagd wat er in de praktijk wordt gemist. Dat is precies dit punt. Als een meerderheid hier mij de opdracht zou geven om dat te onderzoeken, zal ik dat graag doen,” antwoordde Yesilgoz.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Stap verder

“Volgens mij kan dat gewoon met een toezegging. Dus doe dat,” zei Kuiken. “En ik wil er ook graag het digitale contactverbod aan toevoegen, want men voelt zich totaal vrij op de digitale snelweg om er van alles op te knallen en alles te delen.”

De PvdA-leider ging nog een stap verder. Ook vastgoedondernemer Erik de Vlieger keek naar het debat. Hij vroeg op een gegeven moment: “Hoor ik nou goed dat Attje Kuiken ervoor pleit om de protesterende boeren als een criminele groepering aan te merken?”

“In onlinegroepen roepen relschoppers op tot een burgeroorlog. Levensgevaarlijke situaties doen zich voor op de snelwegen. Natuur wordt moedwillig vernietigd. Collega-Kamerleden en bewindspersonen en hun gezinnen worden in de gaten gehouden, bedreigd en geïntimideerd. Het is onacceptabel,” zei de PvdA-leider.

Kuiken: het moet zo snel mogelijk afgelopen zijn

“Kan de minister laten onderzoeken of geradicaliseerde relschoppers aangemerkt kunnen worden als criminele groepering?” vroeg ze. “Elke dag dat een grens wordt overschreden, is er eentje waarop wordt aanvaard dat deze grens opschuift. Daarom moet het zo snel mogelijk afgelopen zijn.”

Minister Yesilgoz: “Het aanmerken van verdachten als criminele groepering is aan het Openbaar Ministerie en politie. In het verleden is dit bij andersoortige demonstraties zeker onderzocht en gedaan. Ik kan niet op hun stoel zitten, maar op deze manier heeft mevrouw Kuiken dit geluid in ieder geval laten horen. Op het moment dat het onder een criminele groepering zou vallen, zal men daar ook naar handelen.”

4
13
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: