Help mee door dit artikel met iedereen op je socials te delen!

Het RIVM waarschuwde het ministerie van Hugo de Jonge in februari 2020 dat ziekenhuizen overbelast zouden raken bij een corona-uitbraak. Dat was nog voordat het coronavirus in Nederland was vastgesteld. Deze informatie is vervolgens niet met ziekenhuizen gedeeld, zou blijken uit een concept-memo.

Ernst Kuipers, de huidige minister van Volksgezondheid, ontkent in een brief aan de Tweede Kamer dat het RIVM deze alarmerende concept-memo over corona met zijn ministerie heeft gedeeld.

Opmerkelijk

“De inhoud van de memo is, voor zover bekend, niet met het ministerie van VWS besproken,” beweert Kuipers. Dat is opmerkelijk, want uit een interne e-mailwisseling blijkt dat ambtenaren op het ministerie van de memo moeten hebben geweten.

In de Kamer benadrukte zorgminister Kuipers tijdens het vragenuurtje nog eens dat ‘de concept-memo, voor zover tot nu toe bekend, niet inhoudelijk met het ministerie is besproken’.

Volgens het RIVM is de informatie telefonisch of in mondelinge overleggen aan het ministerie gemeld.

Strafbare feiten

Neuroloog Jan Bonte trekt fel van leer tegen oud-zorgminister De Jonge. “Wie strafbare feiten pleegt in de maatschappij eindigt in de gevangenis. Wie strafbare feiten pleegt in de politiek, wordt gewoon minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening.”

Eerder deze maand werd bekend dat het Openbaar Ministerie de massa-aangifte tegen De Jonge niet verder gaat onderzoeken. Bijna 70.000 aangevers beschuldigden de toenmalige coronaminister ervan bedreigende uitspraken te hebben gedaan richting ongevaccineerde Nederlanders.

4.2
5
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: