Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!

Boerenacties die tot ‘gevaarlijke situaties’ leiden voor weggebruikers, ambtenaren of politici zijn ‘onacceptabel’, zei premier Rutte tijdens een persmoment. Demonstreren mag, maar het rijden op de snelweg, het intimideren van bestuurders en het blokkeren van wegen vallen daar niet onder, aldus Rutte.

Samen met minister Dilan Yesilgoz van Justitie deed hij een oproep aan de boeren om zich bij hun protesten ‘binnen de grenzen van de wet’ te houden. Rutte beweerde dat de besluiten over stikstof ‘noodzakelijk’ zijn.

Op social media schrijft hij: “De veranderingen waar de agrarische sector voor staat, zijn groot en ingrijpend. Het kabinet begrijpt de zorgen, boosheid en frustratie van boeren. Demonstreren mag, maar het is onacceptabel om de veiligheid van anderen in gevaar te brengen of bestuurders en media te intimideren.”

Totaal onzichtbaar

De premier oogst felle kritiek met zijn uitspraken. “Mark Rutte: Graag alleen ‘demonstreren’ waar niemand er hinder van ondervindt, dan gaan wij intussen rustig verder met het afnemen van jullie levenswerk. Dank!” schrijft rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Mediadirecteur Peter Vlemmix van Ongehoord Nederland voegt toe: “Even waarschuwen dat bij het elimineren van hun bestaan boeren niet te hard moeten tegenstribbelen.”

PVV-leider Geert Wilders stelt dat Rutte ‘totaal onzichtbaar’ is. “Niet bij debat, niet bij de boerendemonstratie, hij is de grote afwezige. Maar nu wel live op tv de boeren de les lezen. Daarmee gooit hij olie op het vuur. Deze verklaring had de hoofdcommissaris van de politie ook kunnen doen. Sukkel.”

Deze democratie is een aanfluiting

Rutte kan zich niet vinden in die kritiek. Hij zegt dat hij zich ‘al weken bemoeit’ met de boerenprotesten. Wilders: “Ik dacht dat-ie zijn aftreden zou aankondigen. Maar de boeren hebben het weer gedaan.”

Ook huisarts Els van Veen keek naar de persconferentie en reageert: “Ik steun onze boeren. Deze regering is niet mijn regering. Zij handelt niet in mijn belang. Deze democratie is een aanfluiting.”

“Aftreden! Verantwoordelijkheid nemen voor jullie daden. Stop met het intimideren en bedreigen van onschuldigen,” vervolgt Van Veen.

Respectloze persconferentie

BVNL-bestuurder Hans van Tellingen zegt: “De woorden van de premier tijdens de persconferentie waren nóg nietszeggender dan die van Hugo de Jonge in coronatijd. Veel woorden, weinig inhoud. De inbreng van de minister van Justitie en Veiligheid betrof niet veel meer dan de verbale inbreng van Irma Sluis destijds.”

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) spreekt van een ‘respectloze persconferentie’ die de boeren ‘geen enkel perspectief’ biedt:

(Video verwijderd? Klik hier…)

4.6
5
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Een gedachte over “Rutte oogst felle kritiek met uitspraken over boerenprotest: ‘Aftreden!’”
  1. Het verbaast me dat de VVDers zich voor zo’n groot gedeelte zich hebben laten omvormen tot de
    stilzwijgende NSBers die alles van het WEF uitvoeren door stlizwijgende instemming!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: