Help mee door dit artikel met anderen op je social media te delen!

Veel mensen zagen met stijgende verbazing hoe boer Koos Cromwijk in Op1 werd aangevallen door presentator Hugo Logtenberg. De boer zei dat er ‘grote fouten’ in de stikstofmodellen zitten. Daar moet samen met de sector naar gekeken worden, aldus Cromwijk in Op1.

“Dat is gewoon echt niet waar wat u zegt,” reageerde Logtenberg. “Er is echt geen enkele twijfel over die modellen.” Cromwijk verwees vervolgens naar de uitspraken van professor Han Lindeboom, die in de podcast van Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen zei dat het RIVM-model niet klopt.

De boer werd onderbroken door Logtenberg: “Dat gaan we uitzoeken, maar dit gaat echt te ver voor deze tafel. De waarheid is dat de stikstofuitstoot in Nederland ongelooflijk hoog is.”

(Video verwijderd? Klik hier…)

‘Op1 moet zich diep schamen’

De beelden maken veel los. “Boer komt met relevante feiten. ‘Journalist’ blaat erdoorheen dat het niet waar is. Minister Dijkgraaf, die beter weet, houdt zorgvuldig zijn mond want zijn partij D66 zit hier fout. Het boerenprotest is zo terecht,” schrijft Maaike van Charante van OpinieZ.com.

“En dit vindt de ombudsman van de NPO dus tegenwicht aanbrengen door de presentator, zoals ON dat ook moet doen,” zegt journalist Joost Niemoller.

Akkerbouwer Gerrie Kleene-Jager vraagt: “Hoe kan presentator Hugo Logtenberg zo stellig beweren dat de stikstofmodellen kloppen?! Wat ben je dan voor journalist? In ieder geval niet onafhankelijk! Prima optreden van boer Koos, die zich niet zomaar de mond laat snoeren! Op1 moet zich diep schamen!”

Totaal nepnieuws op de NPO

“Dit is nou propaganda. Elke dag weer op de NPO,” klaagt opiniemaker Jan Roos. Financieel journalist Arno Wellens voegt toe: “Totaal nepnieuws op de NPO. De Nederlandse boer heeft de uitstoot van stikstof met 68 procent verlaagd sinds de invoering van de Natura 2000-richtlijn. Dat ging zonder dwang en grondrechten breken. Waarom dan na 30 jaar alsnog dwang?”

“Op1 nodigt een boer uit, laat hem niet uitpraten, zegt dat hij onzin verkondigt en gaat door naar het volgende onderwerp. En dan vraagt men zich af waarom boeren zich niet gehoord voelen,” twittert Emiel Vossen.

Werkzaam voor de landelijke VVD-fractie

Tweede Kamerlid Harm Beertema (PVV) wijst erop dat de ‘minzaam glimlachende’ minister Dijkgraaf zojuist een staatsorganisatie heeft ingericht die gaat toezien op wetenschapsinformatie. “D66-Commissarissen van Waarheid gaan daar heel vaak zeggen: ‘Dit is echt niet waar wat u zegt’,” aldus Beertema.

Saillant detail: Logtenberg was eerder werkzaam voor de landelijke VVD-fractie en publiceerde ooit een opiniestuk dat hij samen had geschreven met toenmalig VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali.

4.6
9
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: