Help mee door dit artikel met iedereen op je socials te delen!

De boeren zetten Nederland op z’n kop. Ze protesteren niet alleen op de snelweg tegen het stikstofbeleid, ook bij gemeentehuizen wordt actiegevoerd. In Apeldoorn werd mest gestort bij het gemeentehuis op het Marktplein en werden strobalen en een stapel pallets aangestoken.

Ook in Epe gingen balen in vlammen op. In Ommen en Rijssen gingen boeren in gesprek met de gemeente. In Winterswijk werd een Duitse grenspaal neergezet in het Korenburgerveen. Ze wilden er zo op wijzen dat er in Duitsland andere regels gelden voor de stikstofuitstoot.

Op meerdere plaatsen hebben ze met trekkers snelwegen geblokkeerd. Ze kunnen rekenen op massale steun. De BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas is virtueel de tweede partij van Nederland.

(Video verwijderd? Klik hier…)

De oorlog tegen de boeren is ook onze oorlog

Veel politici moedigen de boeren aan. “Zet hem op boeren van Nederland!” twittert PVV-leider Geert Wilders. “Full support!” stelt FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren. “En voor iedereen die in de file staat: heel vervelend, maar bedenk dat de boeren er ook staan voor ons. De oorlog tegen de boeren is ook onze oorlog!”

De ‘kartelpolitici’ zijn minder te spreken over de protesten. “Demonstreren is een grondrecht. Maar het blokkeren van snelwegen is levensgevaarlijk. Er zijn genoeg andere aanvaardbare manieren om je ongenoegen te uiten. Stop hiermee!” zegt PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken.

Minister van Justitie Dilan Yesilgoz stelt: “Je punt maken doe je niet door weggebruikers in gevaar te brengen. Dit kan ernstige gevolgen hebben. Dan heeft de politie geen keuze dan waar mogelijk in te grijpen, desnoods achteraf. Laat het niet zo ver komen.”

(Video verwijderd? Klik hier…)

Er verandert alleen iets wanneer ze het voelen

“Demonstreren mag. Maar snelwegen blokkeren en balen hooi dumpen, is verboden en bovendien gevaarlijk. Laat de minister aangeven wat de politie nodig heeft om hier wél tegen op te kunnen treden,” schrijft D66-fractievoorzitter Jan Paternotte.

Journalist Annelies Strikkers haakt hierop in: “De Nederlandse kartelpolitici in koor: ‘Demonstreren mag, als je het maar wel doet op een manier waarop we je kunnen negeren’.” Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) zegt tegen Kuiken: “Weet je wat gevaarlijk is, mensen kapotmaken. Zet hem op, boeren. Leg het land maar plat. Er verandert alleen iets wanneer ze het voelen.”

“Overal dringt het besef door dat het globalistische model gevaarlijk is,” constateert journalist Joost Niemoller. “Geen werkende ijskast zonder China. Geen brandende kachel zonder Rusland. Precies op dat moment wil dit kabinet de eigen voedselvoorziening om zeep brengen. Hoe gek kun je zijn.”

(Video verwijderd? Klik hier…)

Alle hoeken en lagen van het land

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn voegt hieraan toe: “Beseft iedereen die zich nu tegen de boeren keert dat hij wel eens de volgende kan zijn? Denk aan die onteigeningswet die al klaarligt voor bedrijven en privébezit. Deze neo-communistische ‘you own nothing’-ideologie raakt ons uiteindelijk allemaal.”

Uit alle hoeken en lagen van het land komt steun. “Ik steun de boerenopstand, deze regering richt ons land te gronde en luistert niet meer naar burgers,” reageert huisarts Els van Veen.

“Sta al meer dan een uur in de file, maar dat interesseert me geen reet. Al sta ik er de hele dag in, 100 procent steun,” twittert gerritje. Ton schrijft op Twitter: “Sta in de blokkade bij Assen. Ondanks dat ik op dit moment niet verder kan: zet hem op boeren, ik sta achter jullie.”

0
0
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: