Julian Assange van WikiLeaks is er slecht aan toe en zal vrijwel zeker na zijn “uitlevering” van het VK aan de VS in de gevangenis sterven, waar hem 175 jaar achter de tralies wacht op grond van valse beschuldigingen, nadat hij via zijn platform Amerikaanse oorlogsmisdaden aan het licht had gebracht. Dit wereldwijde icoon van vrije meningsuiting en onafhankelijke journalistiek wekt in de hele wereld sympathie bij iedereen, behalve bij de meest radicale unipolaire liberaal-globalisten, en daarom is het zaak hem koste wat kost vrij te krijgen. Hoewel het een kleine kans is, is de enige realistische kans dat dit gebeurt, dat Rusland de ruil van de eeuw aanbiedt, waarbij het openlijk voorstelt gedetineerde Westerse huurlingen uit de VS en het VK te ruilen voor Assange, schrijft Andrew Korybko.

Twee Britten zijn zojuist al ter dood veroordeeld, terwijl niet kan worden uitgesloten dat de twee Amerikanen die zojuist gevangen zijn genomen hetzelfde lot zullen ondergaan na hun komende processen. Deze vier figuren zijn op zichzelf niet iemand die ook maar in de buurt komt van wat Assange is, maar het feit dat zij allen voor het vuurpeloton zouden kunnen komen te staan, heeft wereldwijd aandacht gegenereerd en in hun thuislanden tot veel controverse geleid. De Anglo-Amerikaanse as staat bekend om zijn meedogenloosheid, vooral wat betreft de manier waarop hij zijn burgers als pionnen uitbuit, om ze af te danken zodra hun strategisch nut verstreken is, zoals bij deze vier buitenlandse strijders reeds het geval is. Niettemin verafschuwen veel van hun landgenoten hartstochtelijk deze kille aanpak.

Door publiekelijk de ruil van de eeuw voor te stellen – deze vier gedetineerde Westerse huurlingen in ruil voor Assange – zou Rusland tegelijkertijd verschillende strategische doelstellingen bereiken. Ten eerste zou het de meest realistische poging tot nu toe doen om dit wereldwijde icoon van vrije meningsuiting en onafhankelijke journalistiek vrij te krijgen. Ten tweede zou dit de valse beweringen van de door de VS geleide Westerse Mainstream Media (MSM) dat Rusland een zogenaamde “dictatuur” is die niet oprecht achter alles staat waar Assange voor staat, op krachtige wijze tegengaan. Ten derde zou het de aanzet kunnen geven tot vreedzame protesten ter ondersteuning van dit voorstel, waardoor er druk van de bevolking op hen uitgeoefend zou kunnen worden om hiermee in te stemmen.

Ten vierde zou de waarschijnlijke weigering van die twee regeringen om aan de voorwaarden van Rusland’s ruil van de eeuw te voldoen, hun vurige haat blootleggen tegen de twee dingen die Assange vertegenwoordigt, namelijk vrije meningsuiting en onafhankelijke journalistiek. En ten vijfde zouden de VS en het VK in feite aan hun eigen burgers toegeven dat zij liever zouden hebben dat hun onderdanen in Donbass door een vuurpeloton ter dood worden gebracht dan dat zij hun leven zouden redden door hen te ruilen voor Assange. Dat eindresultaat zou de laatste nagel aan de doodskist van hun reputatie in de ogen van het publiek zijn, omdat de mensen nu zouden weten dat men niet op hun autoriteiten kan rekenen om hun leven te redden als zij gevangengenomen worden en ter dood veroordeeld worden omdat zij vechten in dezelfde proxy-oorlog die de VS en het VK tegen Rusland voeren.

Alles bij elkaar is de ruil van de eeuw in alle opzichten een win-win voor Rusland. Het zou inderdaad ook voor de VS en het VK zo kunnen zijn, als hun regeringen maar genoeg rekening houden met de wereldperceptie en vooral met de binnenlandse perceptie om dit pragmatische voorstel serieus in overweging te nemen, maar hun ideologisch gedreven haat tegen alles wat Assange vertegenwoordigt zou hen wel eens kunnen verblinden voor deze realiteit. Hoe het ook zij, het kan geen kwaad om het te proberen, en daarom zou de woordvoerster van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Zacharova, moeten overwegen om dit voorstel tijdens een van haar komende persconferenties naar voren te brengen. Het zou de wereldperceptie over haar land onomkeerbaar veranderen, en misschien zelfs het leven redden van vijf mensen, van wie er een onbetwistbaar onschuldig is.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Assange wordt uitgeleverd aan de VS om te sterven – Wikileaks zet in ruil daarvoor ALLE documenten online

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet