Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!

Honderden actievoerende boeren zijn woensdag op de bon geslingerd. Veel boeren kwamen op de trekker naar het protest in Stroe. Volgens de politie was daarbij afgesproken dat ze via binnenwegen zouden rijden, maar veel boeren gingen toch met hun trekkers de snelwegen op. Een deel van hen zou ook de kentekens hebben afgeplakt.

Minister van Justitie Dilan Yesilgoz zei dat boeren die ‘de regels aan hun laars hebben gelapt’ door met trekkers de snelweg op te gaan ‘daar niet zomaar mee wegkomen’. Ze voegde toe dat ze achteraf zoveel mogelijk zullen worden beboet. “Onze wetten gelden voor iedereen,” aldus Yesilgoz.

Kansloze reactie

De minister zei het ‘echt niet oké’ te vinden dat boeren met zoveel trekkers de snelweg zijn opgegaan. “Veel boeren hebben er misbruik van gemaakt. Waarschijnlijk denken ze dat ze er mee wegkomen. Ik hoop dat we in een land leven waar dat niet zo is,” zei Yesilgoz.

Ze krijgt veel kritiek. Zo zegt Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL): “Boerengezinnen die vrezen voor hun toekomst en kapot worden gemaakt door dit kabinet, demonstreren uit pure wanhoop. Zij krijgen nu ook nog deze kansloze reactie van een VVD-minister te verwerken. Stop het criminaliseren van boeren!” schrijft hij.

Duidelijk

Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) voegt toe: “En weer wordt duidelijk: het kabinet voert rücksichtslos de WEF-agenda uit en verklaart de oorlog aan het volk.”

5
8
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: