Help anderen door dit met iederen die je kent op je socials te delen!

Vandaag demonstreerden tienduizenden boeren in het Gelderse Stroe tegen de ingrijpende stikstofplannen van het kabinet. In de media ging het vooral over een D66-Kamerlid dat niet bij het protest kon zijn omdat zijn veiligheid niet werd gegarandeerd.

De Volkskrant kopte met koeienletters op de voorpagina: D66’er Tjeerd de Groot niet naar boerenprotest.” Waarop journalist Joost Niemoller schreef: “De Randstadpers. Betrokken bij D66, niet bij het boerenprotest.”

Wat was er aan de hand? “De NCTV geeft mij een negatief advies. De terreineigenaar zegt dat iemand met een ‘andere mening’ niet welkom is, ondanks de uitnodiging die ik ontving. Zo kunnen parlementariërs hun werk niet doen. Geldt in ons land dan toch het recht van de trekker?” klaagde De Groot.

Het is een keuze

Ook VVD en GroenLinks bleven in Den Haag vanwege het negatieve NCTV-advies. VVD’er Thom van Campen zei dat hij het ‘elegant en charmant’ had gevonden als andere Kamerleden ook niet naar Stroe waren afgereisd. Andere Kamerleden gingen juist wel.

“Het is een keuze: onze Roelof Bisschop is gewoon in Stroe. Overigens voel ik me op de Veluwe altijd veel meer op m’n gemak dan in Den Haag,” twittert SGP-Kamerlid Chris Stoffer. Hij vindt de oproep van Van Campen te ver gaan.

De Groot richt zich tot Stoffer: “Welke keuze heb ik dan? Als de NCTV ‘negatief advies’ geeft. Als men ‘onvoldoende kan instaan’ voor mijn veiligheid. Als er ‘geen capaciteit’ is om mij te beveiligen. Stop met het bagatelliseren van dreiging en intimidatie.”

Stel je niet aan man

Neuroloog Jan Bonte haalt hard uit naar het D66-Kamerlid. “Je bent een slapjanus zonder ballen, die weigert aan te horen wat mensen jouw willen zeggen die jij denkt te moeten ruïneren, en zich al bedreigd voelt als mensen wat nare dingen over je zeggen. Maar wel als een grote ‘held’ staat te klappen voor een clown als het over oorlog gaat,” fulmineert hij.

“Ik vraag me wel eens af. Moet je bij D66 en VVD met een 10 en een griffel slagen voor je brevet van onvermogen? Of mag het cijfer ook iets lager zijn?” vraagt Bonte zich af.

Ook Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) trekt van leer tegen het D66-Kamerlid. “Stel je niet aan man, je bent er niet welkom (logisch), dat is alles. FVD is bijvoorbeeld niet welkom bij FNV-bijeenkomsten en dan gaan wij ook niet lopen roepen dat we bedreigd worden.”

Groteske fantasieën

“Het is allemaal erg ingewikkeld voor ze aan het worden. Iedereen had Tjeerdje moeten steunen, niet de boeren!” reageert publicist en jurist Sietske Bergsma. “Sociopaten en meer van dat soort DSM-types vinden en eisen dat alles om hen draait. Orkaan, aardbeving, oorlog? Zij voelen zich miskent en slachtoffer, ook – of juist – als de oorlog door hen is gesticht. En ze eisen dat iedereen deelneemt in hun groteske fantasieën.”

Tjeerd noemde zijn afwezigheid bij het protest op radio WEF ‘een zwarte dag voor de democratie’, weet Bergsma.

Stikstofminister Van der Wal zei het overigens ‘bizar’ te vinden dat enkele Kamerleden niet af konden reizen naar het boerenprotest omdat hun veiligheid niet kon worden gegarandeerd. Volgens haar laat ‘dit polarisatie zien’.

4.8
18
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Een gedachte over “D66-Kamerlid trekt alle aandacht naar zich toe tijdens boerenprotest: ‘Sociopaten eisen dat alles om hen draait’”
  1. De NCTV is een dienst zoals de gestapo die door Flipje het fruitbaasje van Tiel wordt bestreden.
    Pieter Jaap Aalbesberg is thans door de Flipje tot bessensap verwerkt! Af en toe hoor je nog
    een zacht geklots, vroeger was dat een hard gekots in het brallende circuit van dempink en
    trawanten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet