Wij zijn ruim van tevoren gewaarschuwd dat het eraan komt. Joe Biden heeft publiekelijk toegegeven dat de komende voedseltekorten “echt zullen zijn“, en het hoofd van het Wereldvoedselprogramma van de VN vertelt ons nu dat wij binnenkort “de hel op aarde” zouden kunnen zien omdat het voedseltekort zo ernstig zal zijn, schrijft Themostimportantnews.com.

De voedselprijzen zijn over de hele wereld al dramatisch aan het stijgen, en in Sri Lanka en elders zijn al voedselrellen uitgebroken. Maar de meeste mensen in de westerse wereld behandelen deze crisis alsof het niets voorstelt. Velen lijken ervan uit te gaan dat onze leiders alles onder controle hebben en dat alles op de een of andere manier wel in orde zal komen.

Helaas is de waarheid dat niet alles goed komt.

Tot nu toe is dit jaar het aantal hongerige mensen over de hele wereld gestegen tot meer dan 800 miljoen…

Momenteel lijden ongeveer 811 miljoen mensen honger. Het niveau van voedselonzekerheid is verdubbeld ten opzichte van 2019, en gestegen van 135 miljoen tot 276 miljoen. Van dit totaal hebben ongeveer 48,9 miljoen mensen te maken met acute of dringende niveaus van voedselonzekerheid die humanitaire interventie vereisen.

Maar dit is nog maar het topje van de ijsberg.

Er ligt nog veel erger in het verschiet, en David Beasley waarschuwt openlijk dat “de hel op aarde” op komst is…

De VN heeft gewaarschuwd dat er wegens de wereldwijde economische gevolgen van de Russische invasie in Oekraïne een “hel op aarde” zou kunnen komen.

The Guardian meldt dat David Beasley, directeur van het Wereldvoedselprogramma van de VN (WFP), gezegd heeft dat de oorlog “verwoestend” geweest is, in combinatie met verschillende andere factoren.

“Zelfs vóór de Oekraïne-crisis hadden we te maken met een ongekende wereldwijde voedselcrisis vanwege de Covid en de stijgingen van de brandstofprijzen. Toen dachten wij dat het niet erger kon worden, maar deze oorlog is verwoestend geweest,” zei hij.

Volgens Beasley zullen we binnenkort “angstaanjagende” voedseltekorten krijgen, en die tekorten zouden mogelijk tot burgerlijke onrust kunnen leiden in letterlijk tientallen verschillende naties…

Tientallen landen riskeren dit jaar protesten, rellen en politiek geweld als de voedselprijzen in de wereld de pan uit rijzen, zo heeft het hoofd van de voedselhulpafdeling van de Verenigde Naties gewaarschuwd.

David Beasley, directeur van het Wereldvoedselprogramma van de VN (WFP), zei donderdag in de hoofdstad van Ethiopië, Addis Abeba, dat de wereld te maken heeft met “angstaanjagende” tekorten die de landen die afhankelijk zijn van de tarwe-export uit Oekraïne en Rusland, zouden kunnen destabiliseren.

Maar de meeste Westerlingen besteden niet veel aandacht aan deze snel groeiende crisis, omdat zij denken dat die hen niet echt persoonlijk zal treffen.

Voor de overgrote meerderheid van ons is een gebrek aan voedsel iets waarover wij ons nog nooit zorgen hebben hoeven te maken.

In “normale” tijden konden wij altijd naar de supermarkt gaan en onze karretjes vullen met bergen supergoedkoop voedsel wanneer wij maar wilden.

Helaas zijn de dingen veranderd. De voedselproductie in de V.S. zal dit jaar ver bij de verwachtingen achterblijven, en het hoofd van de National Black Farmers Association beweert dat wij binnenkort “veel lege schappen en veel meer hoge voedselprijzen” zullen zien…

Drie weken geleden zei John Boyd Jr., de voorzitter van de National Black Farmers Association, “Wij verkeren op dit ogenblik in een crisis wat de voedselketen met de boer in dit land betreft,” en hij voegde eraan toe “Wij zullen nog veel meer lege schappen zien en nog veel meer hoge voedselprijzen.”

In zijn veertigjarige loopbaan als boer, zei Boyd dat hij nooit gedacht had dat hij “$5,63 voor een gallon diesel zou betalen, $900 per ton voor kunstmest, en all-time high prijzen voor sojazaad.” Al de prijzen die hij noemde staan op recordhoogten, waardoor de marges van de boeren onder druk staan.

Natuurlijk zien we in het hele land al wijdverspreide tekorten aan bepaalde producten.

Fox Business bericht bijvoorbeeld over het ernstige tekort aan tampons dat onlangs de krantenkoppen is gaan halen…

Een woordvoerder van Tampax, dat eigendom is van P&G, vertelde FOX Business in een verklaring dat het gaat om “een tijdelijke situatie, en het Tampax-team produceert 24/7 tampons om aan de toegenomen vraag naar onze producten te voldoen.”

Intussen wordt het aanhoudende tekort aan babyvoeding alleen maar erger

Ouders krijgen niet veel rust, want in de week die eindigde op 29 mei is de voorraad out-of-stock babyvoeding in het hele land gestegen tot 73%, volgens de meest recente gegevens van de detailhandelfirma Datasembly. Het is een aanzienlijke stijging ten opzichte van eerder in de maand, toen het nationale out-of-stock percentage voor babyvoeding 45% bedroeg.

Bovenop al het andere hebben we nu te maken met een tekort aan pikante saus

In april stuurde Huy Fong Foods, Inc., ’s lands grootste fabrikant van srirachasaus, een brief aan klanten over een dreigend tekort, dat directe gevolgen zou hebben voor detailhandelaars en restaurants.

“Helaas kunnen wij bevestigen dat er een ongekend tekort aan onze producten is,” vertelde Huy Fong Foods aan Fox News Digital in een e-mail.

Deze tekorten zijn maar een heel klein voorproefje van wat er aan zit te komen.

Zoals ik op mijn website al heel 2022 waarschuw, zullen de omstandigheden in de komende maanden nog heel wat verslechteren.

Dus wat is uw plan om de ergste wereldwijde voedselcrisis van ons leven door te komen?

Hebt u al voorraden ingeslagen?

Eerder dit jaar publiceerde ik een lijst van 50 basisartikelen die ik zou aanraden bij de hand te hebben. De volgende lijst is zeker niet volledig, maar zij zal u helpen om veel van de eerste levensbehoeften te dekken…

#1 Een generator

#2 Een Berkey waterfilter

#3 Een regenwateropvangsysteem als u geen natuurlijke watervoorziening in de buurt van uw huis hebt

#4 Een medische EHBO-kit

#5 Rijst

#6 Pasta

#7 Soep in blik

#8 Groente in blik

#9 Fruit in blik

#10 Kip in blik

#11 Potten pindakaas

#12 Zout

#13 Suiker

#14 Melkpoeder

#15 zakken meel

#16 Gist

#17 Veel extra koffie (als u die drinkt)

#18 Emmers met lang houdbaar voedsel

#19 Extra vitaminen

#20 Aanstekers of lucifers

#21 Kaarsen

#22. Zaklantaarns of lantaarns

#23 Voldoende hout om te branden

#24 Extra dekens

#25 Extra slaapzakken

#26. Een zonneoven

#27. Een extra ventilator als u in een heet klimaat woont

#28 Hand ontsmettingsmiddel

#29 Toiletpapier

#30 Extra zeep en shampoo

#31 Extra tandpasta

#32. Extra scheermesjes

#33. Flessen bleekmiddel

#34. Een radio op batterijen

#35 Extra batterijen

#36 Zonneladers

#37 Afvalzakken

#38 Dekzeilen

#39. Een zakmes

#40 Een hamer

#41 Een bijl

#42. Een schop

#43 Werkhandschoenen

#44. N95 maskers

#45 Zaden voor gebruik in een tuin

#46 Inmaakpotten

#47 Extra benodigdheden voor uw huisdieren

#48. Een noodvoorraad contant geld

#49 Bijbels voor elk lid van uw gezin

#50 Een “vluchttas” voor ieder gezinslid

Veel van de artikelen op deze lijst zijn nu veel duurder dan ze eerder dit jaar waren.

En als u wacht, zullen veel van die artikelen nog veel duurder worden.

Als mijn lijst u niet bevalt, bedenk dan uw eigen lijst, en vul het in de commentarensectie aan.

Het belangrijkste is dat u een plan hebt.

De wereldgebeurtenissen beginnen echt uit de hand te lopen, en ik verwacht dat de tweede helft van dit jaar nog chaotischer zal worden dan de eerste helft van dit jaar al geweest is.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Duitsland waarschuwt voor “ergste hongersnood sinds de Tweede Wereldoorlog”

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

(Visited 1 times, 1 visits today)
3 gedachte over “Wat is uw plan om de ergste wereldwijde voedselcrisis in ons bestaan door te komen?”
  1. Een buffervoorraad aanleggen is altijd slim geweest maar nu in aanloop naar de tijd doe komt, des te meer.
    De vraag is dan hoeveel en voor hoelang?

  2. Beste, ik denk dat we hetzelfde moeten doen als onze ouders in 1940 begin van de oorlogsdreigingen. Toen begon met het “hamsteren” van eetwaren, alleen wist men toen ook niet voor hoe lang de noodzaak zou zijn.
    De kliek van de Cabal weten heel goed wat er gaat komen, want zij hebben in de tunnels van de DUMBS genoeg voorraden aangelegd.

  3. Het beste is het inblikken van hoogcalorisch voedsel, en nooit te gebruiken, Sharon Dijksma,
    Kaag, Klaus Schwab, Rutte, Bruls etcetera!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: