Help anderen door dit met jouw vrienden op je social media te delen!

Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) stelde minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra 14 vragen over de omstreden Bilderbergconferentie. Daarvan beantwoordde hij er welgeteld nul. Hoekstra verschuilde zich achter de Chatham House Rule.

Sinds 2002 geldt de regel: “Wanneer een vergadering, of een deel daarvan, wordt gehouden onder de Chatham House Rule zijn de deelnemers vrij om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van een andere deelnemer, mag worden onthuld.”

(Video verwijderd? Klik hier…)

Dat gaat niet

“Ik zou het graag spannender willen maken dan het is, maar daar wordt echt niet besloten over wie de volgende kampioen voetbal wordt of wie de volgende Amerikaanse president. Daar gaat het daar niet over. Er wordt over onderwerpen van gedachten gewisseld en het zijn precies de onderwerpen zoals die op het lijstje staan dat ook weer op de website is terug te vinden,” was het enige wat Hoekstra erover kwijt wilde.

Van Meijeren zei dat hij zijn werk moet kunnen doen als parlementariër en de regering moet kunnen controleren. “Dat gaat niet als de minister zich hierachter verschuilt en bij mijn weten is er geen enkele Chatham House Rule die boven onze Grondwet staat.”

Diep zuchtend zegde de minister toe om de Kamervragen hierover ‘fijn te slijpen’ en te beantwoorden.

Toeval?

Minister Hoekstra beweert dus dat op de conferentie ‘niet wordt besloten wie de volgende Amerikaanse president wordt’. Bill Clinton werd in 1991 uitgenodigd voor de conferentie. Twee jaar later, in 1993, werd hij verkozen tot president van Amerika. Toeval?

Angela Merkel was in mei 2005 aanwezig op de Bilderbergconferentie. In november dat jaar werd ze verkozen tot bondskanselier van Duitsland. Ook toeval misschien?

Emmanuel Macron was in juni 2014 aanwezig op de conferentie in Kopenhagen. Drie jaar later werd hij president van Frankrijk. Nog steeds toeval? In mei 1982 werd Helmut Kohl uitgenodigd voor de Bilderbergconferentie in Noorwegen. In oktober dat jaar trad hij aan als bondskanselier. Vast toeval.

Tony Blair was in 1993 toen hij deelnam aan de Bilderbergconferentie nog relatief onbekend. In 1997 was hij plotseling premier van Groot-Brittannië. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Margaret Thatcher nam in 1975 deel aan de Bilderbergconferentie. Vier jaar later werd ze premier. Toeval?

4.7
3
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 1 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: