Help door deze informatie met anderen op je socials te delen!

Het aantal ‘coronagevallen’ stijgt snel. Het RIVM heeft tussen woensdag en donderdag bijna 4200 positieve tests geregistreerd. Dat is het hoogste aantal sinds 14 april. Het RIVM zegt dat de toename waarschijnlijk het begin van een nieuwe coronagolf is.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) vroeg Judith Tielen van de VVD donderdag tijdens het coronadebat: “Als we over zes, zeven weken weer bij elkaar komen, gaat de VVD als dat moet dan weer voor een lockdown stemmen?”

“Daar ga ik helemaal geen antwoord op geven,” beet Tielen hem toe. “U geeft dus geen antwoord,” reageerde Van Houwelingen. Hij wees erop dat de kans heel groot is dat we weer in precies dezelfde situatie terechtkomen. “U moet toch vooruitkijken? Regeren is toch vooruitkijken?” vroeg hij.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Ik kan niks uitsluiten

Van Houwelingen vroeg opnieuw: “Sluit u wel of niet uit dat we weer in een lockdown kunnen komen over zes, zeven weken?”

“Waar ik al een tijdje toe oproep, is om er met elkaar alles aan te doen om te voorkomen dat we in noodmaatregelen verzanden en om te voorkomen dat we in lockdown gaan. Maar ik kan niks uitsluiten en dat kan meneer Van Houwelingen overigens ook niet,” antwoordde Tielen.

Precies dezelfde situatie

“Het is duidelijk: de VVD kan het ook niet uitsluiten omdat de VVD en de coalitiepartijen niets hebben gedaan om de zorgcapaciteit te verhogen. Dus we komen weer in precies dezelfde situatie te zitten. We gaan weer een lockdown tegemoet, het is onvermijdelijk,” zei Van Houwelingen.

Vrijwel de voltallige Tweede Kamer vindt de coronaplannen van zorgminister Kuipers teleurstellend. Zowel de oppositie- als coalitiepartijen zijn uiterst kritisch. “Ik heb er buikpijn van. Ik heb nog geen concrete aanpak gezien,” zei Joba van den Berg (CDA).

“Ik verwacht zo snel mogelijk oplossingen,” zei Mirjam Bikker van de ChristenUnie. PVV-Kamerlid Fleur Agema vindt minister Kuipers ‘laks’. PvdA-leider Attje Kuiken noemde zijn aanpak ‘een lege huls’.

4.7
15
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

2 gedachte over “Knetterend coronadebat: ‘We gaan weer een lockdown tegemoet, het is onvermijdelijk’”
  1. En dan te bedenken dat het hele ge-lockdown (wat een on-woord trouwens, maar dat terzijde) helemaal nergens op slaat omdat het totaal nix te maken heeft met de mate waarin iemand ziek wordt en de eventuele hoeveelheid ziektegevallen. Bovendien deugt die PCR-test nergens voor. Wellicht kan Pepijn dat ook eens even keihard in het gezicht van deze leugenaarsbende tetteren? Ook zijn nu alle gevallen gerelateerd aan de prikkerij want als je het merendeel der schapen injecteerd met vergif dan heeft dat uiteraard gevolgen voor de gezondheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet