Help ons door dit met vrienden op je social media te delen!

Voor de bijna 70.000 medeondertekenaars van de aangifte tegen minister Hugo de Jonge is de maat vol. Ze eisen dat De Jonge wordt vervolgd. Het Openbaar Ministerie krijgt nog 10 dagen de tijd om hierover een beslissing te nemen, anders zal een artikel 12-procedure volgen, schrijft hoofdinitiatiefnemer Mordechaï Krispijn in een persbericht.

Volgens de grote groep aangevers deed De Jonge eind november in de Eerste Kamer bedreigende uitspraken richting ongevaccineerden. De minister van Volksgezondheid zei ‘vrij goed, vrij precies per postcode, te weten waar die wonen’ toen hem werd gevraagd waar de groep die tegen vaccineren is zich bevindt.

‘De Jonge komt er gemakkelijk mee weg’

In de massa-aangifte wordt verder gesteld dat De Jonge zich schuldig heeft gemaakt aan haatzaaien, bedreiging en groepsbelediging.

Krispijn legt uit: “Inmiddels zijn we bijna vijf maanden verder en heeft de officier van justitie nog altijd niet besloten of er tot vervolging zal worden overgegaan. Ook is er nog geen onderzoek ingesteld. Waar Willem Engel binnen drie maanden voor de rechter moest verschijnen, komt Hugo de Jonge er tot nu toe gemakkelijk mee weg. En dat terwijl er tegen Engel slechts 20.000 handtekeningen waren verzameld.”

‘Nalatigheid OM wordt hiermee bevestigd’

Volgens Krispijn is de onvrede over het uitblijven van vervolging sinds de openbaring van de Wob-stukken alleen maar toegenomen. Daaruit is onder meer gebleken dat De Jonge zich wel degelijk intensief heeft bemoeid met de schimmige mondkapjesdeal met Sywert van Lienden.

Krispijn hield een enquête waaruit is gebleken dat ruim 88 procent vindt dat er meer druk moet worden uitgeoefend op het OM. “Veel van de ondertekenaars hebben al niet veel vertrouwen in het rechtsstelsel. De nalatigheid van het OM wordt hiermee alleen maar bevestigd,” aldus Krispijn. “En met bijna 70.000 aangiftes is dit de grootste aangifte tegen één persoon in de Nederlandse geschiedenis.”

5
35
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: