Een boer in het midden-oosten van Frankrijk zei dat de melkproductie met 15-20% was gedaald in de dagen na de installatie van de antenne, en dat 40 van zijn 200 koeien waren gestorven, schrijft Hannah Thompson.

Een rechtbank in Frankrijk heeft een landbouwer in het gelijk gesteld die aanvoerde dat een 4G-antenne schadelijk was voor de gezondheid van zijn koeien, en heeft bevolen dat de antenne gedurende twee maanden wordt uitgeschakeld.

De administratieve rechtbank van Clermont-Ferrand (Auvergne-Rhône-Alpes) heeft de uitschakeling bevolen nadat Frédéric Salgues, een landbouwer in Haute-Loire, had gezegd dat hij vermoedde dat de antenne schadelijk was voor de gezondheid van zijn kudde.

De rechtbank verklaarde dat “het passend is de tijdelijke stopzetting van de werking van deze antenne voor een periode van twee maanden te bevelen, rekening houdend met de algemene gevolgen ervan, met controle, door de gerechtelijk deskundige, van het gedrag van de kudde, en van de melkkoeien in het bijzonder, gedurende deze periode”.

Exploitant Orange heeft nu drie maanden de tijd om overeenkomstig het vonnis te handelen, onder meer door de werking van de antenne stop te zetten en tegelijk de telefoondekking, met inbegrip van noodoproepen, voor de Orange-gebruikers in het getroffen gebied te waarborgen.

Na de uitspraak zei de heer Salgues tegen het AFP dat hij hoopte dat zijn koeien “zo snel mogelijk weer op krachten zouden komen” en hij noemde de uitspraak in de zaak “een grote opluchting en een overwinning”.

De heer Salgues zei dat sinds de installatie van de antenne in juli 2021 – op 200 meter afstand van zijn boerderij in Mazeyrat-d’Allier (Haute-Loire) – ongeveer 40 koeien van zijn normaal 200-koppige kudde gestorven waren, en dat de melkproductie met 15-20% was gedaald binnen enkele dagen nadat de antenne was aangezet.

Hij zei: “Er zijn geen medische elementen die anders deze meedogenloze daling van de melkproductie zouden kunnen verklaren.”

Philippe Molhérat, de burgemeester van Mazeyrat-d’Allier, die eerder toestemming had gegeven voor de plaatsing van de antenne, getuigde ten gunste van de boer.

Hij zei dat hij “een catastrofe op menselijk vlak” vreesde en dat zijn “zorgen” voor de 1.500 inwoners van zijn dorp steeds groter werden.

Toch zeiden de advocaten van de mobiele operatoren die door de uitspraak getroffen worden, waaronder naast Orange ook Free en Bouygues Telecom, dat er “geen wetenschappelijk bewijs” is dat er een verband bestaat tussen de gezondheid van dieren en elektromagnetische velden rond gsm-antennes.

Het komt op een moment dat de uitrol van 5G, dat nog snellere internetsnelheden belooft dan 4G, in Frankrijk tot controverse heeft geleid. Veel antennes zijn vernield, en hebben zelfs de schuld gekregen (in een nu ontkrachte theorie) van de verspreiding van Covid-19.

Toch heeft het Franse agentschap voor gezondheid en veiligheid l’Agence nationale de sécurité sanitaire (Anses) herhaaldelijk gezegd dat uit de huidige wetenschappelijke studies blijkt dat 5G-antennes “geen noemenswaardige risico’s voor de gezondheid inhouden, omdat zij frequenties gebruiken die zeer dicht bij de vorige generaties van connectiviteit liggen”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

5G DOSSIER

Franse verzetsstrijders vernietigen massaal 5G-netwerken

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: