Help mee door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!

D66-minister Robbert Dijkgraaf zei in talkshow Beau dat hij zich zorgen maakt over ‘desinformatie’ die door het programma Ongehoord Nieuws van de publieke omroep Ongehoord Nederland (ON!) wordt verspreid.

“Als burger vind ik het problematisch dat dat soort informatie ongefilterd doorgaat. Daar moeten we toch een kanttekening bij zetten,” aldus de minister, die verwees naar informatie over corona, klimaatverandering en de omvolking.

Geen enkel concreet voorbeeld

Dijkgraaf krijgt op social media bakken kritiek over zich heen. “En zo komt de vrijheid van meningsuiting toch weer onder vuur te liggen dankzij D66,” reageert Kamerlid Wybren van Haga.

“Steeds weer die kreet ‘desinformatie’. Kijk je naar de onderbouwing, dan blijkt het te gaan om woordgebruik. Geen enkel concreet voorbeeld. En maar deftig doen over ‘wetenschap’, wat dus door gebrek aan inhoudelijke argumenten niets wetenschappelijks heeft,” schrijft journalist Joost Niemoller.

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn zegt: “Volgens D66-minister Robbert Dijkgraaf daalt het ‘vertrouwen’ in de [wetenschap] door het verspreiden van ‘desinformatie’. Let goed op de formulering: wetenschap gepresenteerd als nieuwe religie waar je in kan geloven of op kan vertrouwen met de verspreiders van zogenaamde desinformatie als ketters.”

Rechter

“Dit soort figuren willen graag gefilterde informatie (lees: gecensureerd) naar buiten brengen. Zij kunnen niet met de waarheid overweg. En leven in hun eigen leugenachtige en kunstmatige universum. Denken dat wij het volk dom zijn,” stelt bedrijfskundige Frank de Clerck.

Advocaat Hester Bais twittert: “Het is niet de overheid, maar de rechter die over de grens van de persvrijheid (en de kwalificatie desinformatie) waakt.”

“Een levensgevaarlijke gedachtegang van Dijkgraaf over ‘desinformatie’ die alleen aarde vindt in totalitaire regimes,” schrijft oud-Statenlid Willem Bakker. “Wetenschap is een eeuwigdurende zoektocht naar de waarheid. Zogenaamde desinformatie van nu kan zomaar de waarheid van morgen zijn.”

4.8
22
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet