De Oekraïense presidentiële adviseur Alexey Arestovich nam zijn toevlucht tot obscene taal om kritiek te leveren op diegenen in het Westen die er bij Kiev op aandringen om een deel van het grondgebied van het land aan Rusland af te staan omwille van vrede, bericht RT.

“Go fuck yourselves met zulke voorstellen, jullie dumb fucks, om Oekraïens grondgebied een beetje te verhandelen! Zijn jullie fucking gek? Onze kinderen sterven, soldaten houden met hun eigen lichaam granaten tegen, en zij vertellen ons hoe wij ons grondgebied moeten opofferen. Dit zal nooit gebeuren,” zei Arestovitsj in een interview op woensdag.

Arestovitsj bekritiseerde de logica van “blatende” stemmen die Oekraïne aanmoedigen “zijn eetlust te bedwingen” en Rusland de gebieden te geven die het zogenaamd wil, omdat Kiev dan “een alomvattende vrede zou kunnen stichten en weer over zou kunnen gaan tot de orde van de dag.”

Een andere adviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, Michail Podoliak, nam woensdag de moeite om op Telegram de “pro-Russische lobbyisten in Europa” aan te spreken.

“Wij verkopen onze burgers, grondgebieden en soevereiniteit niet. Dit is een duidelijke rode lijn. De Oekraïense samenleving heeft een verschrikkelijke prijs betaald en zal niemand toestaan ook maar een stap in die richting te zetten – geen regering en geen land,” zei Podoliak.

Hoewel niemand een lange militaire actie of een voedselcrisis wil, “is de kortste weg om de oorlog te beëindigen met wapens, sancties en financiële hulp aan Oekraïne,” betoogde hij.

“De Oekraïners hebben Kiev verdedigd, drie regio’s bevrijd en leggen de laatste hand aan de bevrijding van de vierde. Vandaag bieden dezelfde mensen ons aan om Rusland het oosten en het zuiden te geven. Bedankt voor het advies, maar wij zullen waarschijnlijk de wapens opnemen,” zei de adviseur.

De uitspraken van Arestovich en Podoliak komen nadat de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger maandag gesproken heeft op het World Economic Forum in Davos. Kissinger drong er bij Oekraïne op aan snel vrede te sluiten en te streven naar een terugkeer naar de toestand van voor februari.

Oekraïne heeft erop aangedrongen dat het niet zou instemmen met vredesvoorstellen die zijn grenzen van voor 2014 niet respecteren.

Moskou heeft duidelijk gemaakt dat de onafhankelijkheid van de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk, en de status van de Krim als Russische regio, niet ter discussie staan.

Rusland viel de buurstaat eind februari aan, nadat Oekraïne de voorwaarden van de Minsk-akkoorden, die voor het eerst in 2014 werden ondertekend, niet had uitgevoerd en Moskou uiteindelijk de Donbass-republieken Donetsk en Lugansk had erkend. De door Duitsland en Frankrijk tot stand gebrachte protocollen waren bedoeld om de afgescheiden regio’s een speciale status binnen de Oekraïense staat te geven.

Het Kremlin heeft sindsdien geëist dat Oekraïne zich officieel tot neutraal land verklaart dat zich nooit zal aansluiten bij het door de VS geleide militaire blok van de NAVO. Kiev houdt vol dat het Russische offensief volkomen ongeprovoceerd was en heeft beweringen ontkend dat het van plan was de twee republieken met geweld te heroveren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Henry Kissinger op het WEF: Oekraïne moet grondgebied aan Rusland afstaan (en meer onderling gelazer)

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet