Een “smoking-gun” conversatie tussen topambtenaren van de regering-Obama, waarin de sleutelrol van de Amerikaanse regering in de Oekraïense staatsgreep van 2014 werd onthuld, is na acht jaar van YouTube verwijderd.

Een uitgelekt gesprek tussen toenmalig assistent-secretaris van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland en voormalig ambassadeur in Oekraïne Geoffrey Pyat onthult hun plan om een nieuwe Oekraïense regering te installeren, weken voordat de democratisch gekozen president Viktor Janoekovitsj begin 2014 in een gewelddadige staatsgreep omver werd geworpen, bericht Newswars.com.

De twee bespreken het “bemiddelen” van de ongrondwettelijke regeringsomverwerping en welke rol toenmalig vice-president Joe Biden zou spelen bij het “aan elkaar lijmen” via ontmoetingen met Oekraïense politici.

Maar YouTube verwijderde woensdag plotseling de video, de meest bekeken versie met meer dan 181.000 views, en wiste daarmee acht jaar aan commentaren.

Het uitgelekte telefoongesprek kan bekeken worden op Rumble:

Victoria Nuland, Asst. Sec. van Staat voor Europa, telefoongesprek met de ambassadeur van de VS in Oekraïne, Geoffrey Pyatt, in een telefoongesprek dat op 4 februari 2014 uitgelekt is naar de nieuwsmedia. F**k de EU. Wat hier echt belangrijk is, is de mate van planning voor de staatsgreep die de gekozen president Viktor Janoekovitsj omver wierp, en die (zoals op de opname te horen is) een groep selecte personen aan de macht bracht die als “gematigde democraten” worden omschreven. In feite zijn de meesten van hen, waaronder Oleh Tyahnybok, extreem-rechtse nationalistische fracties met openlijke en langdurige banden met de neonazi-beweging (Nuland staat erop dat het nieuwe staatshoofd vier keer per week met hem overlegt). Ontmoet de personages in het verhaal dat geleid heeft tot wat “de ergste crisis sinds de oude koude oorlog” genoemd wordt, en dat Rusland-deskundigen aan Amerikaanse universiteiten beschrijven als een nieuwe koude oorlog die gevaarlijker is dan de eerste.

De VS hebben de echtheid van het uitgelekte gesprek nooit ontkend, en hebben zelfs hun verontschuldigingen aangeboden aan de Europese Unie over de “Fuck de EU” opmerking van Nuland.

Bovendien publiceerde de BBC het uitgelekte gesprek enkele weken voordat de staatsgreep plaatsvond.

De stap van YouTube om het onthullende gesprek te verwijderen, onderstreept de inspanning van het establishment om alle informatie te onderdrukken die in strijd is met het mainstream verhaal over de proxy-oorlog van de NAVO met Rusland via Oekraïne.

Dat narratief beweert dat Rusland Oekraïne alleen is binnengevallen om de voormalige Sovjet-Unie te herstellen.

Maar de Russische president Vladimir Poetin heeft jarenlang herhaaldelijk gewaarschuwd dat Rusland gedwongen zou worden militair op te treden als Oekraïne zijn belofte om tot de NAVO toe te treden zou nakomen.

Poetin verklaarde dat Rusland Oekraïne ook binnenviel om de bevolking van de pro-Russische regio Donbas te beschermen en om de clandestiene biologische onderzoeksinstallaties van het Westen in Oekraïne te ontmantelen.

Lees het transcript dat Big Tech niet wil dat u ziet:

Stem waarvan gedacht wordt dat die van Nuland is: Wat denkje?

Stem waarvan gedacht wordt dat die van Pyatt is: Ik denk dat we in het spel zijn. Het Klitschko [Vitaly Klitschko, een van de drie belangrijkste oppositieleiders] stuk is duidelijk het ingewikkelde elektron hier. Vooral de aankondiging van hem als vice-premier en je hebt een paar van mijn aantekeningen gezien over de problemen in het huwelijk op dit moment, dus wij proberen heel snel een idee te krijgen van waar hij staat in deze zaken. Maar ik denk dat je argument tegen hem, dat je zult moeten maken, ik denk dat dat het volgende telefoontje is dat je wilt plegen, precies hetzelfde is als dat je tegen Yats [Arseniy Yatseniuk, een andere oppositieleider] hebt gedaan. En ik ben blij dat je hem zo’n beetje duidelijk hebt gemaakt waar hij in dit scenario past. En ik ben erg blij met wat hij als antwoord heeft gezegd.

Nuland: Goed. Ik denk niet dat Klitsch in de regering moet gaan. Ik denk niet dat het nodig is, ik denk niet dat het een goed idee is.

Pyatt: Ja. Ik denk… in termen van dat hij niet in de regering gaat, laat hem er gewoon buiten blijven en zijn politieke huiswerk doen en zo. Ik denk dat wij, wat het verdere verloop van het proces betreft, de gematigde democraten bij elkaar willen houden. Het probleem zal Tyahnybok [Oleh Tyahnybok, de andere oppositieleider] en zijn jongens zijn, en ik ben er zeker van dat dat een deel is van wat [President Viktor] Janoekovitsj aan het berekenen is over dit alles.

Nuland: [Onderbreekt] Ik denk dat Yats de man is die de economische ervaring heeft, de bestuurservaring. Hij is de… wat hij nodig heeft is Klitsch en Tyahnybok aan de buitenkant. Hij moet vier keer per week met hen praten, weet je. Ik denk gewoon dat Klitsch naar binnen gaat… hij zal op dat niveau voor Jatsenjoek werken, het zal gewoon niet werken.

Pyatt: Ja, nee, ik denk dat dat juist is. Oké. Goed. Wil je dat wij als volgende stap een gesprek met hem opzetten?

Nuland: Mijn begrip uit dat gesprek – maar vertel het mij – was dat de grote drie hun eigen vergadering ingingen en dat Yats in dat kader een… drie-plus-één gesprek of drie-plus-twee met je zou aanbieden. Is dat niet hoe je het begrepen hebt?

Pyatt: Nee. Ik denk… ik bedoel, dat is wat hij voorstelde, maar ik denk, gewoon de dynamiek kennende die er bij hen geweest is, waar Klitschko de top dog is geweest, dat het wel even zal duren voordat hij komt opdagen voor welke vergadering dan ook die ze hebben en hij is op dit moment waarschijnlijk met zijn jongens aan het praten, dus ik denk dat als je rechtstreeks contact met hem opneemt, dat helpt bij het persoonlijkheidsmanagement tussen de drie en het geeft je ook een kans om snel te handelen in al deze zaken en ons erachter te zetten voordat ze allemaal gaan zitten en hij uitlegt waarom hij het niet goed vindt.

Nuland: Oké goed. Ik ben tevreden. Waarom neemt je geen contact met hem op en kijk je of hij ervoor of erna wil praten.

Pyatt: Oké, zal ik doen. Dank je.

Nuland: Oké… nog een plooitje voor je Geoff. [Er is een klik te horen] Ik weet niet meer of ik je dit verteld heb, of dat ik dit alleen aan Washington verteld heb, dat toen ik vanmorgen met Jeff Feltman [de onder-secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor politieke zaken] sprak, hij een nieuwe naam had voor de VN-man Robert Serry heb ik je dat vanmorgen geschreven?

Pyatt: Ja, dat heb ik gezien.

Nuland: Oké. Hij heeft nu zowel Serry als [secretaris-generaal van de VN] Ban Ki-moon zo ver gekregen dat Serry maandag of dinsdag zou kunnen komen. Dat zou dus geweldig zijn, denk ik, om dit ding te helpen lijmen en de VN te laten helpen lijmen en, weet je, Fuck de EU.

Pyatt: Nee, precies. En ik denk dat we iets moeten doen om het aan elkaar te lijmen, want je kunt er vrij zeker van zijn dat, als het aan hoogte begint te winnen, de Russen achter de schermen aan het werk zullen zijn om het te torpederen. En nogmaals, het feit dat dit nu naar buiten komt, ik probeer nog steeds in mijn hoofd uit te zoeken waarom Janoekovitsj (vervormd) dat. Intussen is er op dit ogenblik een fractievergadering van de Partij van de Regio’s aan de gang, en ik ben er zeker van dat er in die groep op dit ogenblik een levendige discussie aan de gang is. Maar hoe dan ook, als wij snel zijn, kunnen wij in deze zaak op de eerste rij terechtkomen. Laat mij dus aan Klitschko werken en als jij gewoon… wij moeten proberen iemand met een internationale persoonlijkheid hierheen te krijgen om dit te helpen modereren. De andere kwestie is een soort toenadering tot Janoekovitsj, maar daar zullen wij ons waarschijnlijk morgen over beraden, als wij zien hoe de dingen op hun plaats beginnen te vallen.

Nuland: Dus wat dat stuk betreft Geoff, toen ik het briefje schreef is [de nationale veiligheidsadviseur van de Amerikaanse vice-president Jake] Sullivan VFR [rechtstreeks naar mij] bij mij teruggekomen VFR, en zei dat je [de Amerikaanse vice-president Joe] Biden nodig hebt en ik zei waarschijnlijk morgen voor een atta-boy en om de deets [details] vast te krijgen. Dus Biden is bereid.

Pyatt: Oké, geweldig. Dank je.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De VS en de NAVO voeren oorlog met Rusland in Oekraïne… maar Rusland is verzekerd van de overwinning

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet