Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!

De komende weken worden gemeenten met lege rijkspanden gedwongen om plekken te leveren voor vluchtelingen. Er zijn ruim 20 gebouwen in beeld. Dat hebben minister voor Volkshuisvesting Hugo de Jonge en staatssecretaris voor Asiel Eric van der Burg laten weten na de ministerraad. Er is een noodwet van kracht die burgemeesters kan dwingen om opvang te regelen.

“Ik had het absoluut niet gewild, maar toch: de komende weken gaan we tegen een aantal gemeenten zeggen: u hebt een geschikt pand, de vergunningen zijn in orde, is in eigendom van COA (het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, red.) of het rijk, dus in dat pand gaan we asielzoekers opvangen. We wilden het eigenlijk niet zonder akkoord van de gemeente, maar de wet staat dit toe,” zei Van der Burg tegenover de pers.

Wij willen het niet

“Er zijn een aantal panden waarvan de bestemming klopt, die ook geschikt zijn om asielzoekers in op te vangen, maar waarvan de gemeente zegt: u mag het doen, maar wij willen het niet,” aldus Van der Burg.

“Tot nu toe gold de regel: als het COA het mocht doen, maar de gemeente wilde het niet, dat het niet gebeurde. Daarvan heeft het kabinet nu gezegd: als het mag volgens de regels, als het mag volgens de wet, maar de gemeente wil het niet, dan behouden we ons toch het recht voor om het te doen, om op die manier ruimte te creëren voor asielzoekers,” legde de minister uit.

Het pand is van ons natuurlijk

Op de vraag of hij niet bang is voor gemeentelijke muiterij, antwoordde De Jonge: “Het pand is van ons natuurlijk. We kunnen dat ook echt in gebruik nemen. Dat mag gewoon op basis van de huidige wet.”

Er is veel kritiek op de gang van zaken. Voormalig Statenlid Chris van den Bos zegt: “De dictatuur doet zijn intrede in Nederland. De echte oplossing is selectie aan de poort.” Voormalig raadslid Tjerk Langman voegt toe: “De totale gekte is uitgebroken wat de asielopvang betreft.”

En om het dan maar eens weinig diplomatiek maar wel zo eerlijk te zeggen: Nederlanders kunnen in de stront zakken, schrijft journalist Joost Niemoller.

4.9
8 stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet